Multe persoane sunt nevoite sa mearga foarte des la baie pentru a urina. Se intampla inclusiv in timpul noptii, iar trezirea repetata pentru a merge la baie le strica somnul. Acestea sufera de vezica hiperactiva. Vezica hiperactiva se datoreaza in principal contractiilor spastice involuntare ale muschiului detrusor al vezicii urinare (muschiul neted ce inconjoara colul).

In mod normal, detrusorul se contracta doar cand vezica este plina (300-350 ml de urina) ca urmare a impulsurilor primite de la presoreceptorii din peretele ei, insa in cazul existentei unei vezici hiperactive, contractiile sunt declansate chiar si de prezenta a 100 ml de urina. Din acest motiv, urinarea este foarte frecventa, de multe ori senzatia de mictiune aparand in momente nepotrivite.

Lidia Fecioru a prezentat, la Antena 3, remediul natural pentru vezica hiperactiva.

„Am tot auzit multa lume ca sufera de vezica hiperactiva, ca nu poate tine urina si noaptea ies afara de foarte multe ori. E vorba si de barbati, si de femei.

Pentru asta, exista o reteta foarte simpla: un ceai din crengute de visin. Ne dam seama ca visinul ne ajuta la foarte multe: si coditele de visin, si samburii de visin, si crengutele de visin.

Pentru prepararea retetei, se rup crengutele de visin mai tinerele, se spala cu apa calda, chiar fierbinte, apoi se rup sa aiba cam 10 centimetri si se pun intr-un ceainic.

Turnam un strat de apa de patru ori mai gros decat cel de crengute. Se fierbe 15 minute si se poate bea oricand, oricum, de oricine, nu are nicio contraindicatie.

Acest ceai este bun pentru organism deoarece contine foarte multa vitamina C, ajuta foarte mult la formarea hemoglobinei.

Crengutele de visin se pot fierbe si de doua ori, pentru a prepara ceaiul. Se poate bea si cald, si rece.

Tratamentul se poate face si sase luni, si un an de zile, dar dupa doua luni de zile incep sa se vada deja rezultatele acestui ceai”, a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Vezica hiperactiva este determinata de existenta unor etiologii neurogene (cauze de origine nervoasa), insa poate deveni manifesta si de modificari posturale bruste, mersul pe jos sau cresterea presiunii intraabdominale in timpul tusitului sau stranutului.

Cauzele principale ale vezicii hiperactive sunt reprezentate de catre:

– Leziuni la nivelul coloanei vertebrale sacrate;
– Accidente vasculare cerebrale;
– Scleroza multipla;
– Dementa;
– Boala Parkinson;

– Diabet zaharat;
– Constipatia;
– Calculi vezicali;
– Tumori vezicale;
– Malformatii congenitale ale vezicii urinare.

Multa sanatate!