Când aveți poftă de ceva dulce, întotdeauna căutați o rețetă care se prepară rapid. Tocmai de asta m-am gândit să vă arăt această rețetă de prăjitură cu cana.

Este foarte gustoasă și se prepară într-un timp foarte scurt. Pentru măsurarea ingredientelor vom folosi căni de 250 ml.

Ingrediente pentru blat:

– 2 ouă,
– 2 căni zahăr,
– 2 căni (500 ml) lapte,

– 2 căni făină,
– 2 căni mac sau nucă măcinată,
– 1 plic praf de copt,
– 1 fiola esenta de vanilie.

Ingrediente pentru glazura:

– 100 g ciocolata cu lapte,
– 50 g unt,
– 2 linguri frisca lichida.

Prepararea blatului

1. Se separa albusul de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se spumeaza, apoi se incorporeaza in compozitie rand pe rand galbenusurile, continuand mixarea.

2. Se adauga peste laptele fiert (si racit), esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza bine cu un tel,apoi se adauga macul sau nuca macinata.

3. Compozitia se amesteca usor si se toarna într-o tavă tapetată cu unt și făină sau cu hârtie de copt.

4. Se încinge cuptorul la 180° și se coace prăjitura timp de 25-30 de minute.

Prepararea glazurii

5. Intr-un bol se adauga untul si frisca lichida, apoi se pune bolul la bain marie si se lasa pana se topeste untul, amestecand continuu.

6. Se ia deoparte dupa ce s-a topit untul si se incorporeaza ciocolata rupta in cubulete. Se amesteca pana la topirea completa, apoi se toarna glazura peste prajitura.

Se lasa la rece circa 2-3 ore, apoi se poate portiona si servi.

Va dorim pofta buna si spor la gatit!