Familia mea iubeste foarte tare aceste batonase cu sunca si cascaval pentru ca sunt satioase, pufoase, moi si foarte aromate. Cel mai des le prepar pentru micul dejun si le mancam calde, cu iaurt sau cu crema de branza, insa sunt foarte bune si simple.

Pentru aceasta reteta recomand ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, pentru ca aluatul sa creasca frumos.

Ingrediente:

– 250 ml chefir,
– 2 ouă,
– un praf de sare,
– 1 linguriță zahăr,

– pătrunjel,
– 80 g șuncă,
– 100 g cașcaval,
– 10 g praf de copt,
– 450 g făină.

Preparare:

Într-un bol cu ​​chefir, se sparg ouăle, se pune sarea și zahărul, și se amestecă bine cu o spatulă.

Tăiați pătrunjelul, tăiați șunculita (puteti folosi și cabanos sau alte preparate de acest tip) în cuburi mici și adăugați ambele ingrediente în chefir.

Dam cașcavalul pe razatoarea mica și il adaugam în amestecul de chefir și șunca și amestecăm produsele împreună.

Cerneți praful de copt și făina (amestecate impreuna) în compozitia de chefir.

Întai amestecati cu o spatula, apoi cu mainile pana obtineti un aluat elastic și nelipicios. Lăsați aluatul timp de 10 minute sub folie alimentară, la crescut.

Întindeți aluatul într-o foaie dreptunghiulara mare de cel mult 2 mm grosime. Tăiem foaia în fâșii scurte de 3-4 cm lățime si le mai lasam pentru 10 minute la crescut, sub prosop.

Încingem foarte bine uleiul într-o tigaie șsi se prajesc batoanele pana se rumenesc, pe ambele parti. Pentru a scapa de excesul de ulei, le puteti scoate pe un șervetel de hartie.

Iar dacă adaugi smântână sub formă de sos, batoanele vor fi si mai gustoase.

Poftă bună!