Astăzi vă prezentăm o rețetă de aluat tip pandișpan pentru prăjituri cu fructe, ușor de preparat, gustos și pufos!

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

6 oua,
300 g zahar,
10 linguri de ulei,
300 ml lapte sau apa minerala (cu apa minerala iese mai pufos),

500 g faina,
1/2 plic praf de copt,
2 plicuri zahar vanilat,
900 g capsuni sau alte fructe potrivite (zmeura, cirese, visine etc.).

Daca se folosesc fructe cu samburi (cirese, visine etc) se scot si se lasa sa se scurga.

Reteta este pentru o tava cu dimensiunile 34 x 24 cm.

Cum se prepară?

1. Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu un praf de sare, dupa care incorporam treptat zaharul si mixam in continuare pana cand acesta se topeste.

2. Apoi punem galbenusurile si mixam pana se omogenizeaza, punem uleiul si continuam mixarea, apa minerala sau laptele, zaharul vanilat, faina in care am pus si praful de copt.

3. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

4. Peste aluat punem capsunile care au fost spalate, scurse si taiate in doua.

5. Acoperim aluatul cu fructe si punem la copt la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 45 de minute.

6. Dupa coacere, lasam prajitura sa se raceasca si o decoram cu zahar pudra.

O prajitura buna, ieftina si usor de facut.

Spor la gatit si pofta buna!