Salata de vinete este unul dintre cele mai delicioase preparate ale verii. Consumate cu paine si cu rosii, sunt un adevarat deliciu culinar extrem de gustos! Insa pentru a obtine o salata de vinete care sa iti aduca toate laudele familiei si prietenilor care vin la voi in vizita trebuie sa stii ca data viitoare cand vei gati acest preparat trebuie sa tii cont de un sfat extrem de pretios!
Cum sa obtii un gust mai bun
Pentru a avea un gust mai bun, cel mai bine este ca vinetele sa fie coapte pe un gratar, dar este ok sa fie coapre si direct, pe flacara aragazului. Vinetele sunt coapte atunci cand incep sa se cojeasca si se inmoaie ca si cand ar fi dezumflate. Le putem apasa usor cu degetul pentru a verifica. Apoi puneti vinetele intr-o punga cu inchidere ermetica si inchideti bine punga. Lasati condensul sa actioneze asupra lor. Dupa 5-10 minute, poti scoate vinetele din punga. Coaja se va curata acum mult mai repede.
Oua de casa in maioneza
In plus, pentru maioneza ar fi bine sa utilizati oua de casa! Va oferi salatei de vinete o culoare care va va fura privirile!
Un ingredient secret
Dupa ce ati amestecat maioneza cu vinetele tocate, pe linga sare, adaugati putin cate putin, ca sa nu se taie, si un ingredient care ii va da o aroma deosebita: zeama de lamaie. Ceapa tocata extrem de vin se adauga abia la sfarsit, si daca este cauzl, dupa gust, se mai poate adauga sare.
Salata de vinete se poate servi cu rosii (este combinatia pe care romanii o prefera cel mai des) sau cu salata de ardei copti.