Cei care poartă zilnic ochelari știu că una dintre cele mai rele senzații pe care le poți experimenta este atunci când încerci să cureți lentilele, dar acestea rămân mereu pătate. Când acest lucru se întâmplă foarte des, cauza sunt zgârieturile, mai mult sau mai puțin mari, pe lentilele ochelarilor noștri.

Evident aceasta este o problema care apare des si nu este posibil sa mergi constant la optician pentru a schimba lentilele deoarece aceasta simpla modificare este de fapt foarte costisitoare. Din fericire, insa, exista cateva trucuri care ne pot ajuta sa ne mentinem ochelarii mai curati si sa eliminam aceste zgarieturi, prelungind astfel durata de viata a lentilelor si economisind niste bani. Așa că haideți să aflăm împreună care sunt aceste metode naturale care ne pot face ochelarii să arate din nou ca noi.

1 Pasta de dinti

Este un produs pe care toata lumea il are mereu acasa deoarece este folosit zilnic; vorbim despre pasta de dinti. Această metodă este de utilizat pentru zgârieturi nu prea adânci; tot ce trebuie sa facem este sa curatam cu grija lentilele cu sapun neutru si cu ajutorul unui bumbac sa aplicam pasta de dinti pe toata zona. Odată ce s-a uscat bine, să îndepărtăm totul cu o cârpă moale si curata.

2 Bicarbonat de sodiu și vaselina alba Datorită acestui amestec simplu, aplicând-o pe lentile, vom putea să umplem zgârieturile și să dăm un aspect mai bun ochelarilor noștri. Doar aplicați compusul în direcția opusă față de zgârietură, astfel încât totul să intre adânc în zgârietură și în final, curățați cu o cârpă, întotdeauna uscată și foarte moale.

Pentru a preveni zgârierea ochelarilor, este important să urmați câteva mici precauții, cum ar fi evitarea curățării lentilelor cu cârpe de pânză. De fapt, acestea tind să lase scame pe sticlă ceea ce duce la apariția zgârieturilor. De asemenea, evitați să vă lăsați ochelarii  în genți, rucsac și așa mai departe, oferindu-le întotdeauna protecția potrivită. Tocmai in acest sens este indicat sa ai mereu la tine husa lor captusita pentru a le tine mereu perfect protejate.