Muscaturile de tantari pot fi foarte inconfortabile, mai ales daca ati fost recent in aer liber.

Puteti ameliora mancarimea continua din muscaturile de tantari cu ajutorul unor mijloace simple improvizate, pe care probabil ca le are toata lumea acasa. Dar, daca sunteti alergic la intepaturi, ar trebui sa luati antihistaminice.

Pasta de dinti

Cea mai simpla pasta de dinti de menta o va face. Aplicati putin peste muscatura si lasati-o sa actioneze cateva ore. Va usca veziculele, va reduce mancarimea si umflarea. Daca muscaturile sunt atat de deranjante incat interfereaza cu somnul, puteti aplica pasta si lasati-o sa actioneze peste noapte.

Otet de mere

Aplicati o discheta de bumbac inmuiata in otet de mere sau o solutie slaba de otet obisnuit 9% (o lingurita la o treime dintr-un pahar de apa) la muscatura. Acest lucru va ajuta la ameliorarea durerii si a mancarimilor. Dar nu lasati tamponul de bumbac cu otet pe corp mult timp, este suficient doar un minut, mai ales daca aveti pielea sensibila.

Busuioc si aloe

Daca aveti acasa busuioc proaspat si aloe, puteti scapa cu usurinta de mancarimi si iritatii din muscaturile de tantari. Frecati frunzele de busuioc in maini, astfel incat sa dea suc si aplicati pe muscatura. Rupeti o mica parte a frunzei din aloe si aplicati sucul pe piele unde apar vezicule. De asemenea, puteti da pe muscaturile de tantari cu gel de aloe daca nu aveti planta insasi.

Apa minerala

O solutie alcalina ajuta la ameliorarea rapida a mancarimilor nu numai din muscaturile de tantari, ci si din alte insecte. Dizolvati o lingurita de bicarbonat de sodiu in 200 de mililitri de apa. Inmuiati un tampon de bumbac in aceasta solutie si stergeti toate zonele afectate de insecte . Procedura poate fi repetata de mai multe ori pe zi.

Acid acetilsalicilic

Pasta de aspirina amelioreaza durerea de la muscaturi, reduce mancarimea si umflarea. Zdrobiti cateva tablete de aspirina si amestecati cu putina apa pana obtineti o consistenta moale. Aplicati amestecul la muscaturi si lasati sa se usuce complet. Daca sunteti alergic la aspirina, nu ar trebui sa utilizati aceasta