Usturoiul verde este bine cunoscut ca un remediu natural pentru sănătate care a fost folosit de mult timp pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Este extrem de ușor de cultivat în majoritatea țărilor și poate fi consumat gătit sau proaspăt.

Există aproximativ 300 de soiuri de usturoi cultivate în întreaga lume, dar cele mai comune sunt usturoiul alb, usturoiul roz și cel violet. Usturoiul conține anumite substanțe care sunt activate numai în contact cu aerul. De aceea, intensitatea aromei sale depinde foarte mult de felul tăieturii: cu cât este mai subțire, cu atât intensitatea este mai mare.

 Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului verde

Sporește sistemul imunitar

Acesta este cu adevărat unul dintre principalele avantaje pentru sănătate ale usturoiului verde. Conține alicina, un compus de sulf care este responsabil pentru mirosul puternic al usturoiului. Această substanță de sulf crește mecanismele de apărare.

Antibiotic

Usturoiul verde are calități anti-bacteriene, precum și antiinflamatoare, care protejează împotriva infecțiilor.

Bogat în fier

Persoanele cu hemogramă redusă sau chiar anemie trebuie să consume această legumă de primăvară, deoarece este o metodă abundentă de fier.

Bun pentru inimă

Știm cu toții că usturoiul este cu adevărat o componentă prietenoasă cu inima. Cu toate acestea, usturoiul verde include și polisulfură care protejează inima de boli. Usturoiul verde conține și mangan. Acest mineral păstrează un nivel ridicat de colesterol (HDL) în organism. Cu cât este mai mult mangan în corp, cu atât mai multă cantitate de HDL va fi probabil prezentă pentru a încuraja o inimă normală.

Combate infecțiile gastro-intestinale:

În afară de combaterea frigului și a tusei, usturoiul verde este excelent și în tratarea infecțiilor cu microbi gastro-intestinali.

Îmbunătățește circulația

Vitamina C conținută în usturoi facilitează absorbția fierului. Usturoiul în sine conține, de asemenea, un nivel impresionant de fier și alte minerale, iar consumul acestuia este de mare ajutor pentru stimularea circulației.

Potențial luptător anticancer

Ingredientul activ al usturoiului, alicina a fost, de asemenea, analizată în raport cu efectul său asupra celulelor canceroase. Fiind un antioxidant puternic, alicina poate contribui la ameliorarea stresului oxidativ din corp și la reducerea riscului de mutație celulară și dezvoltare canceroasă, spune JA Milner, Departamentul de Nutriție, Universitatea de Stat din Pennsylvania, SUA, într-un raport publicat în Jurnalul de Nutriție. Acest lucru se aplică nu doar prevenirii cancerului, dar și altor boli cronice cauzate de activitatea radicalilor liberi.

Detoxifică corpul

Fiind un bun diuretic, usturoiul verde poate ajuta la curățarea rinichilor și la subțierea sângelui, dar și la o detoxifiere mai eficientă a ficatului, îmbunătățind astfel starea generală de sănătate.