Părul tău are nevoie de un somn bun la fel de mult ca și pielea ta. Și în timp ce investim mult timp și efort în a avea grijă de pielea noastră înainte de a merge la culcare, părul nostru merită aceeași atenție. Poate că nu ați observat, dar dormitul cu părul în jos poate provoca mai multe daune decât un aspect dezordonat la cap de pat dimineața.

Am decis să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care dormitul cu părul în jos vă poate afecta pletele.

S-ar putea să te trezești cu părul încâlcit

Când vă răsturnați în somn, este posibil ca părul să rămână cu noi. Acest lucru se întâmplă din cauza frecării care apare atunci când părul tău se freacă de fața de pernă.

Acest lucru nu numai că vă va face să vă treziți cu părul dezordonat, dar această deteriorare repetată vă poate slăbi șuvițele.

S-ar putea să vă dea acnee

Why You Shouldn’t Leave Your Long Hair Loose While Sleeping

Dacă aveți piele sensibilă, predispusă la acnee, este o idee bună să evitați să vă lăsați părul să vă atingă fața. Produsele de coafat și balsamurile care se acumulează pe părul tău pot intra în contact cu pielea ta noaptea și pot înfunda porii.

Acest lucru, la rândul său, poate duce la erupții cutanate și poate irita pielea. De fapt, persoanele cu păr lung pot chiar reveni la acnee, iar menținerea părului departe de față în timp ce dorm poate ajuta la prevenirea unor probleme ale pielii.

Îți poate sabota creșterea părului

Why You Shouldn’t Leave Your Long Hair Loose While Sleeping

Când părul tău se încurcă, înseamnă că cuticula ta este ridicată și rămâne deschisă. Părul deteriorat crește încet, iar dacă visezi la păr lung și pur și simplu nu-ți poți crește șuvițele dincolo de un anumit punct, asigură-te că le protejezi în timp ce dormi.

Părul tău se poate încreți

 

S-ar putea să vă gândiți că ați încercat toate produsele de coafare posibile pentru a îmblânzi părul creț, dar ceva la fel de simplu precum să vă lăsați părul în timp ce dormiți poate determina părul să piardă conținutul de umiditate.

Perna ta poate fi responsabilă pentru părul tău încrețit, deoarece cu cât creează mai multă frecare împotriva părului tău, cu atât mai multă umiditate se evaporă.

Poate cauza capete despicate

Why You Shouldn’t Leave Your Long Hair Loose While Sleeping

Varfurile despicate nu sunt doar enervante dacă ai prea multe în păr, dar pot, de asemenea, să-ți facă coafura să pară nesănătoasă și neîngrijită.

Dacă nu vă legați părul înainte de a merge la culcare, toate tragerile și răsucirile pe timp de noapte pot cauza deteriorarea părului, cauzând ruperea și vârfurile despicate. Și dacă nu dormiți pe o față de pernă de mătase, nu va fi ușor să vă despărțiți de vârfurile despicate.

Ar putea afecta calitatea somnului dvs

Dormitul cu părul în jos nu numai că te poate înnebuni dimineața, ci și te poate ține treaz noaptea. Când dormi, părul tău se poate peri pe față și îți poate perturba somnul.

Cel mai bun mod de a-ți îngriji părul înainte de terminarea nopții este să-l periezi ușor și să îl trageți într-o împletitură liberă.

Îți lași părul jos când dormi? Ce faci pentru a-ți proteja părul când dormi?