Rețetă de ceapă roșie cu miere de albine – Remediu pentru circulația sângelui, varice, inimă, colon și gripă. Ceapa conține potasiu, magneziu, seleniu, vitamina C, vitamina B, acid folic și fier, elemente extrem de importante pentru sistemul imunitar.

Ceapa susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce riscul dezvoltării cancerului. Are proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene şi antiseptice, fiind un probiotic natural, deoarece este un ingredient alimentar nedigerabil care stimulează înmulțirea și funcția bacteriilor bune în intestin.

Mierea de albine este bogată în substanțe nutritive, antioxidanți, vitamine și minerale esențiale organismului.

Datorită acestei combinații dintre ceapă și mierea de albine, poți să scapi de varice, poți să îți îmbunătățești vizibil circulația sângelui, deoarece stimulează circulația periferică venoasă.

Ba chiar mai mult, mixul dintre ceapă și mierea de albine te poate ajuta atunci când suferi de astm, răceală, gripă sau bronșite sau chiar poate să prevină cancerul de colon.

Mod de preparare:

Aveți nevoie de 1 kg de ceapă roșie și 300 de grame de miere de albine.
Ceapa se taie mărunt, se dă prin storcătorul de fructe sau prin mașina de tocat, după care se stoarce sucul cu ajutorul unui tifon până obțineți 600 ml de suc.

Sucul obtinut se amestecă cu mierea de albine până se omogenizează și se pune într-un recipient din sticlă, închis ermetic. Se ține la frigider.

Se consumă câte 150 ml zilnic, în trei reprize a câte 50 ml, înainte de mesele principale.

Acest tratament este recomandat pentru o lună de zile, după care se ia pauză o săptămână. Dacă e nevoie, îl poți continua până când scapi de varice.

Picioarele tale îți vor fi recunoscătoare pentru că venele se vor însănătoși, iar circulația sângelui în acea zonă va deveni mult mai bună.

Poți să folosești acest amestec dacă ai în general o circulație periferică foarte proastă, chiar și la membrele superioare.

Pentru combaterea tusei, astmului, bronșitei, dar și a simptomelor gripei și ale răcelii, puteți prepara următorul remediu:
– se amestecă 2 linguri de suc de ceapă cu 4 linguri de miere polifloră, iar preparatul se consumă pe parcursul unei zile.

Important:
Acest tratament nu este recomandat persoanelor care suferă de diabet sau probleme ale stomacului, precum: ulcer gastric sau duodenal, gastrită, duodenită.

Să nu păstrezi acest preparat mai mult de 3 zile la figider pentru că, în caz contrar, vei observa că acesta devine toxic și nu îți face deloc bine. Trebuie să îți faci o cantitate pe care să o consumi in maxim 3 zile.

Ca să nu miroși a ceapă, mănânci câteva frunze de pătrunjel sau bei o cafea.
           Multa sanatate!