Cauți o rețetă pentru dulceață de căpșuni perfectă, care să se păstreze luni de zile? În acest articol vei învăța cum să pregătești căpșunile, să gătești corect dulceața și să o conservi astfel încât să te poți bucura de căpșuni dulci și gustoase chiar și în timpul lunilor de iarnă.

Mai jos găsiți rețeta pentru 2 kg de căpșuni, iar dacă veți crește cantitatea, măriți și cantitatea de zahăr, proporțional cu cea a căpșunilor.

Ingrediente:

– 2 kg căpșuni,
– 1 kg zahăr,
– 2 linguri suc de lămâie.

Mod de preparare:

Spală, curăță și taie căpșunile în jumătăți. Folosește căpșuni proaspete și coapte pentru cea mai bună aromă.

Pune jumătate din căpșuni într-o oală și pasează-le cu un blender de mână.

Adaugă cealaltă jumătate de căpșuni și 1 kg de zahăr în oală.

Gătește la foc mic până se dizolvă zahărul, amestecând regulat pentru a preveni arderea dulceții.

Mărește focul și gătește amestecul de căpșuni până se îngroașă, îndepărtând spuma care se formează pe suprafață în mod regulat.

Înainte de a termina, adaugă 2 linguri de suc de lămâie și amestecă bine.

Pregătește borcanele bine spălate și sterilizate. Le poți steriliza în cuptor la 100°C timp de aproximativ 10 minute sau în apă clocotită pe aragaz.

Pune dulceața fierbinte în borcanele sterilizate și închide-le bine cu capace. Așează borcanele cu dulceață într-o oală cu apă; apa ar trebui să ajungă cel puțin până la jumătatea înălțimii borcanelor.

Sterilizează în apă clocotită timp de aproximativ 10-15 minute. Apoi, scoate cu grijă borcanele din oală și lasă-le să se răcească.

Depozitează dulceața într-un loc întunecat și răcoros pentru a-i păstra aroma și calitatea. Savurați cu plăcere!