Haideți să „gătim” împreună cea mai fragedă friptură de porc la cuptor! Metoda de gătire este genială! Friptura va fi gata în jumătate de oră.
Ingrediente necesare:
– 800 g carne de porc,
– 1 litru apă,
– 45 g zahăr,
– 45 g sare,
– 3 căței de usturoi,
– 1 lămâie,
– 3 linguri miere,
– 1 linguriță cimbru,
– 3 linguri ulei,
– 2 linguri muștar.
Mod de preparare:
1. Într-un vas adăugăm apa, zahărul și sarea. Amestecăm bine.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem carnea de porc, pe urmă o așezăm în vasul cu apă. O lăsăm 45 de minute.
3. Într-un bol separat, pregătim sosul. Adăugăm usturoiul tăiat mărunt, sucul de lămâie, mierea, cimbrul, uleiul și muștarul. Amestecăm totul foarte bine, până la omogenizare.
4. Așezăm carnea de porc într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pe deasupra, turnăm sosul pregătit anterior.
5. Coacem la temperatura de 190 de grade, timp de 30 de minute.
Să aveți poftă!