Asta mi-a spus o prietenă la telefon… Am tăcut, nu am putut să zic nimic. Parcă nu mai aveam cuvinte. Nu mi-a rămas altceva de făcut decât să o ascult. Simțeam că vrea să plângă pe umărul cuiva, iar acest umăr îi lipsește. Prietenia dintre noi i-a dat curaj să-mi spună ce are pe suflet…

După mai multe probleme, îmi spune că pur si simplu nu îl mai suportă. Acest virus îi condamnaseră la o conviețuire 24 din 24, sub același acoperiș, între aceiași 4 pereți… Desigur, pereții nu erau numai 4 însă acoperișul era unul. Și sub el se adunaseră toate frustrările mulților ani, trăiți împreună. Care acum, una câte una, ieșeau la suprafață.
Înainte nu o deranja că se uită toată ziua la tv sau că făcea multe alte lucruri inutile. Acum o călca pe nervi. Până și poziția si mâncatul în fața la tv o scoteau din sărite.

Înainte nu-l observa cum pierde timpul, cu orele, uitându-se pe site-uri tembele, acum acest lucru parcă-i sfâșia sistemul nervos.
Înainte o lăsa rece faptul că petrecea mult timp pe laptop sau cu prietenii, era mai tot timpul plecată și când venea acasă era atât de obosită, încât mergea direct la somn.

Au început să se certe din orice si interminabile discuții pe teme de “ți-am zis să nu faci creditul ăla! Acum să te văd pe unde scoți cămașa!”, apoi telefoanele soacrei, la fel ca și ale prietenilor. Îmi spune ce simte… cu o tristețe imensă si o durere pe care o simțeam si eu spune că locul ei nu mai este acolo, că se simte străină în casa si familia ei. Atât de tristă era de parcă nici glas nu mai avea…pe sfârsit îmi spune că soțul îi este străin…că nici acum când sunt acasă amândoi, nu îi oferă atentie si iubire.

Am ascultat-o cu atenție. Situația se încadra perfect în acea estimare făcută de specialiști, cum că statul prelungit acasă va conduce, indiscutabil, la creșterea numărului de divorțuri.

Am îngăimat câteva cuvinte de îmbărbătare, sfaturi nu mă simțeam în măsură să pot să-i dau. Nici nu aveam cum…Era vorba de soțul ei, de familia ei…de o relație în care ea credea până să apară acest virus.

Probabil pentru multe relații această perioadă va fi un test. Sper din suflet să nu mai fie multe femei în situația prietenei mele… Cel mai rău este când te simți singură în suflet desi fizic ai pe cineva lângă tine.