Potrivit experților în sănătate din întreaga lume, începerea zilei cu un pahar de apă caldă cu lămâie poate stimula sănătatea în multe feluri.

Iată 10 beneficii pentru sănătate pe care ți le poate aduce banalul pahar cu apă caldă și lămâie:

1. Îți îmbunătățește digestia
Lămâia ajută digestia, însă condiția este să nu ai probleme cu stomacul (gastrită, ulcer etc), întrucât aciditatea lămâii îți va accentua durerile de burtă.

Potrivit specialiștilor, sucul de lămâie este util în probleme precum balonări, crampe, arsuri la stomac, ușurând simptomele acestora. În plus, un pahar cu apă caldă și lămâie, băut în fiecare dimineață, previne constipația.

2. Îți face pielea mai frumoasă 
Vitamina C din acest suc natural de lămâie contribuie la o mai bună absorbție a nutrienților în organism, în special a mineralelor. Iar asta înseamnă că tu te vei bucura de un aspect îmbunătățit al pielii, inclusiv de mai puține puncte negre și riduri.

În plus, dermatologii recomandă ca micul dejun să fie însoțit și de alte surse naturale de vitamina C, cum sunt legumele (ardei gras, salata, broccoli sau spanacul).

3. Îți detoxifică organismul
Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le are lămâia și, implicit, apa caldă cu lămâie, este ca îți ajută organismul să scape cât mai eficient de toate substanțele toxice acumulate. „De vină” este un antioxidant din lămâie, numit D-limonene, care se găsește și în coaja acestei citrice sau în cea de portocală.

Mai mult, apa caldă cu lămâie este diuretică, stimulând enzimele naturale ale ficatului, iar în acest fel toxinele sunt eliminate într-un mod mai eficient.

4. Te scapă de edem
Consumă un pahar cu apă caldă și lămâie dimineața și scapi de mâinile și picioarele umflate. Pe lângă celelalte beneficii, vitamina C are proprietăți antiinflamatorii și ajută la vindecarea rănilor. În plus, potasiul contribuie și la menținerea tensiunii arteriale la un nivel optim.

5. Te scapă de stres
Sucul de lămâie induce o stare de bine și te poate ajuta să reduci nivelul de stres. Mulțumită conținutului de potasiu care influențează în mod pozitiv activitatea cerebrală nervoasă, funcțiile creierului sunt și ele stimulate în bine și tu, astfel, ești mai fericită.

6. Ajută la menținerea unui tract urinar sănătos 
Apa caldă cu lămâie băută de dimineață contribuie și la menținerea unui tract urinar fără probleme, crescând ritmul urinării și ajutând astfel la eliminarea toxinelor.

7. Întărește sistemul imunitar
Conținutul ridicat al vitaminei C regăsit în lămâie te ajută să lupți mai eficient împotriva virozelor de sezon, cum ar fi răceala și gripa. Totodata, fierul conținut de lămâie contribuie și el la o mai bună imunitate.

8. Reduce riscul de pietre la rinichi
Conform mai multor studii, consumul apei călduțe cu lămâie la începutul zilei poate ajuta la reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi. Acidul citric prezent în apa cu lămâie ajută la îndepărtarea acestor depozite calcificate.

9. Te scapă de kilogramele nedorite
Având proprietăți diuretice, sucul de lămâie te ajută să dai mai rapid jos kilogramele acumulate în plus. Astfel, vei scăpa și de retenția de apă din organism. Totodată, apa cu lămâie conține zero calorii și asta constituie un alt motiv pentru care ar trebui să o consumi mai des.

10. Te menține hidratat
Consumul zilnic de apă caldă cu lămâie te menține bine hidratat. Un adult obișnuit ar trebui să bea în jur de un litru și jumătate de lichide. Apa, sucurile și fructele vă ajută, de asemenea, să vă mențineți hidratat. Lichidele elimină bacteriile din vezică, ajută inima și creierul. Rămânând hidratat, vei ajuta și țesutul muscular și pielea.