Chifteluțe sățioase și gustoase, perfecte pentru prânz sau cină – Chifteluțe din carne tocată și cartofi, în sos delicios de smântână.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe:

  • 350 g carne tocată
  • 350 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 linguriță sare sau după gust
  • Jumătate linguriță piper sau după gust
  • 1 linguriță ierburi uscate
  • Ulei pentru prăjit

Ingrediente necesare pentru sos:

  • 100 g smântână fermentată
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 75 ml apă
  • Sare, piper după gust
  • Verdeață proaspătă pentru servit

Mod de preparare:

Pentru chifteluțe, dăm ceapa și cartofii prin răzătoarea mare și le punem într-un bol. Adăugăm carnea, sare, piper, ierburile și amestecăm foarte bine. Cu mâinile umezite, modelăm chifteluțele și le prăjim într-o tigaie cu un pic de ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le transferăm pe o farfurie.

Ștergem uleiul rămas în tigaie, folosind prosoape de hârtie după care punem chifteluțele înapoi în tigaie.

Pentru sos, amestecăm smântâna cu pasta de roșii, sare, piper și apă. Turnăm sosul peste chifteluțele din tigaie și înăbușim timp de 15 minute, sub capac și pe foc mic.

Luăm tigaia de pe foc și presărăm verdeața tocată mărunt deasupra chifteluțelor.

Savurați cu poftă! Poftă bună!