O monedă în congelator sună ca un lucru ce se poate întâmpla doar din greșeală la prima vedere, dar ce-ai zice dacă de fapt ar fi din precauție?

Acest truc poate salva și vieți și mulți oameni au început să-l practice, mai ales în zone cu risc seismic ridicat, unde oamenii pleacă zile întregi de acasă pentru a sta în locuri mai sigure. Acum parcă pare totul și mai confuz, deoarece sunt trei elemente care par paralele: monedă, congelator, cutremur.

Conform NaturalHealthMagazine.com, este o decizie înțeleaptă să ții o monedă în congelator. Mai exact, e vorba de electricitate și de ce se întâmplă cât timp ești departe de casă. Ține minte: cu cât durata absenței tale e mai mare, cu atât trucul e mai folositor.

Ce trebuie să faci este să umpli o cană cu apă și s-o lași la congelator până îngheață. Când conținutul cănii a devenit solid, pune o monedă deasupra și lasă cana la congelator.

Dacă încă nu are sens, uite explicația: lipsa curentului pe o perioadă îndelungată poate fi marcată într-un fel simplu, și anume prin scufundarea monedei la fundul cănii, în timp ce apa din interior se topește. Astfel, atunci când te vei întoarce acasă, vei știi dacă alimentele din interiorul frigiderului mai sunt sau nu bune de consumat.