Pentru culoare rosie
Două sfecle roșii medie tocate se toarnă cu aproximativ 1,5 l de apă și se fierbe timp de 1 oră.
Se lasă timp de 5-10 minute să se răcească ușor, apoi se strecoară și se adaugă 1 linguriță de sare și 3 linguri de oțet.
Pentru culoarea albastră
Se lasa ouale peste noapte in zeama de la varza rosie, fiarta.
Pentru culoarea verde
Tot peste noapte, se lasa ouale in zeama de la spanac fiert. Daca spanacul e crud, va iesi o culoare gri, pe cand, daca e fiert, culoarea va avea un verde crud.
Pentru culoarea mov
Se folosesc afine. Aceasta este cea mai simpla metoda de vopsire, intrucat se lasa ouale la fiert, timp de 30 minute, impreuna cu o jumatate de punga de afine congelate.
Focul trebuie să fie foarte mic. Mai există si varianta de a fierbe afinele separat, pentru 15-20 de minute si de a pune ouăle după la foc mediu timp de 10-15 minute.
Pentru culoarea lavandă
Folosim grapefruit-ul rosu. Fierbem ouale in zeama de la grapefruit timp de aprox. 45 minute. Focul trebuie sa fie foarte mic.
Mai exista si varianta de a fierbe grapefruit-ul separat, pentru 25-30 de minute si de a pune ouale dupa la foc mediu timp de 10-15 minute.
Adaugarea otetului va accelera vopsirea si culoarea se va pastra mai bine.
Galben intens
Fierbe 3 linguri de curcuma în 400 ml apă, 1 linguriță sare de mare și 2 linguri de oțet.
Galben miere și portocaliu
Fierbe 3 mâini coji galbene / maronii de ceapă, 1 lingură de oțet alb, 3 păhare de apă.