Icoana Sfintei Parascheva plange? Dupa ce autoritatile au hotarat ca romanii din alte localitati sa nu mai participe la pelerinajul organizat de Sfanta Parascheva la Iasi, pe retelele de socializare a circulat o fotografie cu icoana Sfintei Parascheva care plange. Revoltat, jurnalistul Lucian Mandruta, a clarificat ce este cu aceasta fotografie.

Icoana Sfintei Parascheva plange? Fotografie din 2017 folosita la manipulare

Ce spune Lucian Mandruta?
“A circulat in week-end, in cercurile ultra-ortodoxe, povestea aceasta a unei icoane a Sfintei Parascheva care a inceput sa planga.
Povestea a avut cateva mii de distribuiri. Chit ca stirea avea frumoasa varsta de 3 ani si se intampla la Targoviste, nu Iasi.

Nici macar cei care au avut bunul simt sa se informeze si sa afle ca nu-i recenta n-au sters-o. Doar au adaugat scuze, cum vedeti pe wall-ul acestui cetatean.
Explicatia cu rosu si alb e facuta de mine. Nu stiu insa daca foloseste la ceva sau cuiva.
Adevarul nu mai conteaza. E importanta doar minciuna pe care ne dorim s-o auzim.”, a scris Lucian Mandruta, pe pagina sa de Facebook.

 

 

A circulat in week-end, in cercurile ultra-ortodoxe, povestea aceasta a unei icoane a Sfintei Parascheva care a inceput…

Publicată de Lucian Mindruta pe Luni, 12 octombrie 2020

Este pentru prima data in ultima suta de ani, cand persoanele credincioase nu mai au voie sa mearga la pelerinajul Sfintei Parascheva, din cauza pandemiei de coronavirus.