Probabil orice femeie are măcar o pereche de pantofi în care tot ce poți face este să șezi… Când îi probezi la magazin, ai impresia că niște pantofi mai comozi și plăcuți nu se pot găsi. Dar când ajungi să-i porți pentru prima dată înțelegi cât de mult te-ai înșelat.

Dacă este și cazul dvs. să fi procurat încălțăminte care vă strânge, vă roade și vă face disconfort, aplicați sfaturile din articolul nostru de azi.

Noi am pregătit pentru dvs. niște idei superbe cu ajutorul cărora veți putea lărgi cu ușurință orice încălțăminte. După asta veți putea alerga în pantofii dvs. fără nici o urmă de disconfort.

Cum lărgești încălțămintea strâmtă

1. Ștergeți interiorul pantofilor cu spirt, apoi încălțați-i și purtați-i timp de 2 ore. Chiar dacă perechea nouă de pantofi vi se potrivește ca și mărime, vă recomandăm să faceți această procedură pentru a înmuia segmentele tari de piele.

2. Uscătorul de păr și o pereche de ciorapi groși vă vor ajuta să lărgiți încălțămintea rapid și eficient. Îmbrăcați ciorapii, apoi încălțați pantofii și suflați-i cu uscătorul de păr la regim de are fierbinte timp de 15 minute.

3. Ungeți cu ulei de ricin încălțămintea din piele sau piele întoarsă care nu a fost purtată mult timp. După această prelucrare ștergeți bine toate urmele de ulei.

4. Aplicați parafină pe interiorul pantofilor (puteți folosi o simplă lumânare din parafină) și lăsați-i așa peste noapte. Dimineața curățați bine pantofii, astfel încât să înlăturați toate urmele de parafină.

5. O metodă veche: ticsiți pantofii cu hârtie umedă de ziar și așteptați până se usucă de tot. E important să nu țineți între timp încălțămintea în apropierea surselor de căldura, uscarea trebuie să se petreacă în condiții naturale la temperatura camerei.

6. Și ca un mic bonus vă prezentăm probabil cea mai eficientă metodă de a lărgi încălțămintea. Umpleți cu apă niște pungi de plastic până la circa 1/4. Așezați pungile în interiorul încălțămintei și puneți-o în congelator până la înghețarea completă a apei. În procesul de congelare apa se va dilata și vă va lărgi încălțămintea.

Aceste metode vă vor ajuta să lărgiți încălțămintea strâmtă și să înmuiați pielea aspră în cazul pantofilor noi.

Împărtășiți acestei idei super utile și prietenilor dvs.!