V-ați săturat de ciorbele tradiționale și vă doriți un preparat cu un gust nou, dar pe care să nu-l uitați multă vreme? E momentul să preparați senzaționala ciorbă ardelenească cu salată verde și afumătură!

Ciorba ardelenească cu salată verde și afumătură este bună, gustoasă și sănătoasă pentru întreaga familie. Are la bază mai multă verdeță și este aromatizată puternic cu afumătură, încât va fi greu să-i reziști.

Ingrediente

– 2 litri apa sau supa legume,
– 2 salate verzi,
– 100 g sunca sau kaizer afumat,
– 1 ceapa,
– 2 oua,

– 2 catei usturoi,
– 200 ml lapte batut sau iaurt,
– 2-3 linguri otet,
– sare, piper,
– cateva fire marar.

Mod de preparare

Daca aveti sunca afumata din aceea de la taiatul porcului va recomand sa o folositi, gustul va fi mai bun. Cum eu nu am mai avut am folosit kaizer pe care l-am taiat fasii subtiri si l-am pus la rumenit, in tigaie, impreuna cu o ceapa tocata marunt.

Kaizerul sau sunca isi vor lasa suficienta grasime, asa ca nu este nevoie sa folositi ulei. Lasam pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida.

Pregatim salata. O desfacem si o vom spala foarte bine, frunza cu frunza, apoi o tocam fasii nu foarte mici, si o lasam intr-o sita, la scurs.

Pregatim o omleta. Batem cele 2 oua cu putina sare si piper, atat cat sa se omogenizeze, si turnam compozitia intr-o tigaie (de preferat antiaderenta) in care am picurat putin ulei.

Lasam sa se inchege si intoarcem omleta pe cealalta parte ajutandu-ne de o spatula, sau de o farfurie. La final omleta trebuie sa arate ca o clatita. O lasam sa se raceasca si o taiem fasii.

Punem peste kaizer si ceapa apa sau supa de legume si lasam sa fiarba doar pana incepe sa clocoteasca. Adaugam salata si o lasam doar cateva minute, atat cat sa se inmoaie.

Adaugam si fasiile de omleta, potrivim de sare si piper.

Separat, intr-un vas amestecam laptele batut sau iaurtul cu usturoiul pisat si, ca sa nu se taie adaugam zeama fierbinte din ciorba, putin cate putin, amestecand continuu.

Punem amestecul obtinut in oala, ca sa dregem ciorba. Adaugam si otet, dupa gust. Dam deoparte si presaram marar verde, tocat marunt.

Ciorba noastra este gata! Pofta buna!