Deoarece nu ne ajunge mereu timp să gătim ceva gustos, deosebit și consistent în același timp, vă propunem această rețetă de plăcintă cu cașcaval. Poate fi servită ca aperitiv sau la un ceai cald – este un deliciu universal!
Este o plăcintă pe care poți să o gătești chiar și în fiecare zi. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară!
Ingrediente:
– 3 ouă,
– 1,5 pahare smântână (375 ml),
– 3 linguri ulei de floarea-soarelui,
– 1,5 pahare făină (225 g),
– sare după gust,
– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu,
– 0,5 linguriță de oțet,
– 150 g cașcaval tare,
– unt pentru forma de copt.
Mod de preparare:
1. Bateți cu telul ouăle, adăugați smântâna, turnați uleiul, amestecați bine.
2. Acum trebuie să adăugați ingredientele uscate: făina cernută, sarea și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet.
3. Ungeți forma de copt cu unt și turnați jumătate din conținutul aluatului. Apoi puneți un strat de cașcaval dat prin răzătoare și turnați deasupra aluatul rămas.
4. Coaceți plăcinta în cuptorul preâncălzit la 180°, timp de 50 de minute.
Serviți plăcinta caldă.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!