Ingrediente
1 kg de ciuperci
2 morcovi mici
2 cepe mici
50 ml de ulei
100 grame de pesmet
2 lingurițe de faina de in
200 grame de orez
400 ml de apă
sare, piper, cimbru după gust
un vârf de cuțit de turmeric
pătrunjel și mărar – câte o legătură
4 căței de usturoi
Mod de preparare pentru drob de post cu ciuperci și orez
Curățăm și tocăm mărunt ciupercile.
Spălăm și curățăm celelalte legume. Tocăm ceapa și dăm morcovul pe răzătoarea mare.
Într-o oală punem orezul și apa, adăugăm și puțină sare și lăsăm la fiert până când scade apa și orezul se gătește. Lăsăm la răcit.
Incingem într-o tigaie jumătate din cantitatea de ulei, adăugăm ciupercile și le lăcăm să se gătească până scade zeama lăsată de ele. Dăm deoparte și lăsăm la răcit.
Adăugăm și restul de ulei în tigaie și când este încins pune ceapa, o lăsăm să se gătească un minut după care adăugăm morcovul și îl gătim și pe acesta puțin. Când sunt gata le dăm deoparte și le lăsăm să se răcească.