Vrei să se prepare ușor și să se digere și mai ușor? Prepară o salată bulgărească! Merge excelent în zilele de vară, când roșiile sunt cele mai gustoase.

INGREDIENTE pentru 4 portii:
– 500 g roșii sau roșii Cherry,
– 2-3 castraveți,
– 2-3 ardei,
– 1 ceapă roșie,
– 3 ouă fierte tari,
– 100 g brânză feta,

– 100 g șuncă presată,
– 100 g măsline fără sâmburi,
– 50 ml suc de lămâie,
– 30 ml ulei de măsline,
– pătrunjel tocat,
– sare și piper.

INGREDIENTE pentru dressing:
– 3 linguri ulei de măsline extravirgin,
– zeama si sucul unei lămai,
– 2 lingurite pătrunjel tocat,
– 1/2 lingurită oregano,
– sare și piper.

MOD DE PREPARARE:

1. Dăm unul dintre ardei la cuptor pe o tavă la foc mediu-mare, și-l întoarcem periodic pentru 10-15 minute, sau până când se coace.

2. Tăiem roșiile felii sau jumătăti (daca sunt cherry), curătam castraveții de coajă și tocăm ceapa solzișori.

3. Punem toate ingredientele tăiate într-un castron și adăugam măslinele făra sâmburi, pătrunjelul tocat mărunt, ardeiul crud curătat și tocat, ardeiul copt curătat și tocat, șunca tăiată feliute subtiri, ouăle fierte tăiate feliute și dressingul.

4. Amestecăm toate ingredientele pentru salata bulgărească, condimentăm cu sare și piper, apoi o servim cu brânza feta presărată suplimentar deasupra.

Dacă nu vă place sucul de lămâie, puteți să-l înlocuiți cu oțet.
Poftă mare la o salată bulgărească delicioasă!