Copii ca şi adulţii au nevoie de detoxifiere, însă pentru ei este recomandată o detoxifiere blândă, ţinând seama că şi ei sunt expuşi ca şi adulţii la acceiaşi doză de toxine, care provin din produsele chimice pe care le folosim zilnic, pentru îngrijire personală, produse pentru îngrijirea locuinţei, aerul poluat, produsele alimentare pe care le consumăm dar şi din medicamentele pe care le folosim pentru diferite afecţiuni.

Organele care ajută la eliminarea toxinelor sunt, sistemul gastro-intestinal, rinichii şi pielea, care prin fecale, urină şi transpiraţie le elimină, când acestea devin incapabile să o facă, toxinele se vor depune în corp şi vor rămâne acolo până când le vom elimina prin aceste metode naturiste.

Aşa zisul ceai blând pentru detoxifiere are ca bază păpădia care are efecte beneficie şi purificatoare asupra tractului digestiv, rinichilor şi a ficatului.

Datorită gustului său amar păpădia stimulează sucurile gastrice îmbunătăţind implicit digestia dar şi ficatul şi fluxul biliar.

Păpădia ajută şi la curăţarea rinichilor fiind un bun diuretic dar fără a elimina mineralele importante din organism.

IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU PREPARAREA ACESTUI CEAI

– 2 linguri de ceai verde

– 2 linguri de urzică

– 3 linguri de rădăcină de păpădie

– 2 linguri de frunze de păpădie

– 1 lingură de rădăcină de lemn-dulce

Amestecăm toate plantele obţinând un mix, apoi le vom pune într-un borcan din sticlă pe care îl vom păstra la loc întunecos şi răcoros.

Pentru a prepara o cană de ceai vom folosi 1 lingură de plantă din borcan peste care vom turna o cană de apă clocotită, lăsăm la infuzat cca.10 minute, filtrăm şi putem îndulci cu miere de albine. Putem consuma 3 căni zilnice timp de 30 de zile.

Pentru copii se va calcula doza în funcţie de greutate.( ex. un adult are 75-80 kg. şi doza este de o lingură, de aici calculaţi ce greutate are copilul şi obţineţi gramajul de plantă pe care să o folosiţi.)

Nu este recomandat persoanelor care au probleme cu inima sau rinichii , deoarece lemnul-dulce poate cauza retenţie de apă în organism şi astfel va agrava aceste afecţiuni.