Profesorul Fiodor Grigorievici Uglov, unul dintre cei mai mari chirurgi din lume, recomandă femeilor care vor să slăbească un regim de viaţă simplu, fără excese şi cu multă mişcare.

Chirurgul a ajuns până la vârsta de 104 ani (s-a retras din practică la vârsta de 102 de ani) şi a dezvăluit că pentru o viaţă sănătoasă e nevoie de activitate fizică şi intelectuală ridicată.

De asemenea, trebuie renunţat definitiv la tutun şi alcool, mâncare limitată şi minim 7 ore de somn pe zi.

Totodată, acesta are şi o dietă pentru femeile care vor să slăbească.

Uglov susținea că supraponderalitatea și excesele alimentare sunt cauza multor afecțiuni, care ar putea fi rezolvate fără intervenții chirurgicale dacă oamenii ar avea un meniu echilibrat.

Dieta Uglov tocmai acest principiul îl promovează: al echilibrului și al moderației.

Urmând regimul său, slăbeşti până la 5 kilograme într-o săptămână.

Iată ce presupune această dietă:

Dimineaţa se consumă o ceaşcă de ceai negru sau cafea naturală fără a adaugă zahăr, iar ulterior se mănâncă un ou fiert cu gălbenuş tare şi 8 prune uscate, înmuiate de seară, în apă.

Meniul de prânz constă în 200 g de carne de pui fiartă, carne de porc fără grăsime sau peste, o portocală şi 100 g de varză proaspătă sau fiartă, ce poate fi înlocuită cu morcov.

Între mese, ca şi gustare, se recomandă 30 g de caşcaval tare, un măr şi încă o portocală.

La cină se consumă un pahar cu chefir sau lapte acru.

Dieta se ţine 10 zile şi are rezultate remarcabile.

Chirurgul considera că păstrarea unei greutăți în limitele normale este cheia către o viață sănătoasă.

Supraponderalitatea afectează sistemul imunitar, crește nivelul colesterolului și cauzează probleme la nivelul articulațiilor.

Uglov susținea că este extrem de important să te menții la o greutate normală mai ales la o vârstă mai înaintată, atunci când metabolismul încetinește și nici activitățile fizice nu mai sunt atât de intense.