Dacă ai poftă de ceva dulce, dar timpul nu îți permite să prepari ceva greu, noi îți venim în ajutor cu o rețetă rapidă de plăcintă cu iaurt și lămâie.

Această plăcintă, pe cât este de rapidă, pe atât este și de gustoasă, iar iaurtul și lămâia sunt produse benefice organismului nostru.

Ingrediente necesare:
1 pachet foi de plăcintă,
8 ouă,
1 kg iaurt cât mai gras (tip iaurt grecesc),

300 g zahăr,
coaja rasă de la o lămâie,
esență de vanilie.

Mod de preparare:
1. Mixăm iaurtul împreună cu ouăle până obținem o textură cremoasă.

2. Încorporăm și zahărul, vanilia și coaja de lămâie.

3. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și punem o parte din foi în tavă.

4. Întindem jumătate din cremă și acoperim cu încă un strat de foi.

5. Întindem și crema rămasă și apoi acoperim cu foile rămase.

6. Ungem cu ou bătut și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute.

7. Plăcinta este gata atunci când foile de sus se rumenesc frumos.

Zahărul se poate înlocui cu Zahăr din Stevie – Green Sugar – Îndulcește precum zahărul, dar are 0 calorii și 0 indice glicemic, ceea ce protejează organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahăr.

Savurați-i aroma și gustul! Poftă bună alături de cei dragi!