Ingrediente pentru blat:

6 oua

320 g zahar

130 g ciocolata

200 g faina

sare

Ingrediente pentru crema:

150 g miez de nuca

200 g zahar

4 galbenusuri

1 plic zahar vanilat

lamaie

coniac

sare

Mod de preparare:

Blat – Intr-un bol, batem galbenusurile. Adaugam zaharul, ciocolata, faina, albusurile batute spuma. Amestecam bine pana la omogenizare, pe urma turnam aluatul pe o tava acoperita cu hartie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in 3 straturi egale.

Crema – Batem galbenusurile spuma. Adaugam zaharul, coaja de lamaie, coniacul si amestecam bine, pe baie de aburi. Dupa omogenizare, luam vasul de pe foc, adaugam miezul de nuca si tapetam foile cu crema obtinuta.

3. Formam tortul, pe urma il decoram cu glazura de ciocolata.