Ingrediente pentru blat:
6 oua
320 g zahar
130 g ciocolata
200 g faina
sare
Ingrediente pentru crema:
150 g miez de nuca
200 g zahar
4 galbenusuri
1 plic zahar vanilat
lamaie
coniac
sare
Mod de preparare:
Blat – Intr-un bol, batem galbenusurile. Adaugam zaharul, ciocolata, faina, albusurile batute spuma. Amestecam bine pana la omogenizare, pe urma turnam aluatul pe o tava acoperita cu hartie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in 3 straturi egale.
Crema – Batem galbenusurile spuma. Adaugam zaharul, coaja de lamaie, coniacul si amestecam bine, pe baie de aburi. Dupa omogenizare, luam vasul de pe foc, adaugam miezul de nuca si tapetam foile cu crema obtinuta.
3. Formam tortul, pe urma il decoram cu glazura de ciocolata.