Tamaia este rasina unui arbore numit boswellia sacra si este utilizata de secole intregi pentru proprietatile sale antiinflamatorii.
Studiile au dovedit ca aceasta distruge celulele canceroase de la nivelul ovarelor. In plus, substanta pe care o contine face mai eficienta chimioterapia pentru a ucide celulele care, in mod normal, nu raspund la tratamentul chimioterapic.
Asadar, specialistii britanici spun ca tamaia ar putea fi utila mai ales in cazurile in care cancerul se dovedeste rezistent la tratamentele clasice si ar putea, de asemenea, sa creasca speranta de viata a pacientelor in stadii avansate de cancer ovarian.
Tămâia este totodată un tratament adjuvant promițător și în cazul tumorilor maligne pe creier întrucât aceasta poate distruge formele de leucotrine care se formează de regulă în jurul tumorilor, scăzând totodată riscul de apariție a leziunilor cerebrale.
Deși efectele antitumorale sunt susținute prin numeroase studii, tratamentul cu extract de tămâie va fi administrat doar sub atenția unui medic specialist, și nu trebuie să înlocuiască alte tratamente și proceduri deja recomandate în astfel de afecțiuni.
Pe lângă proprietățile antiinflamatorii și antitumorale dovedite, tămâia ajută organismul să se protejeze împotriva infecțiilor virale și bacteriene prin normalizarea producției de imunoglobuline G, anticorpi produși de sistemul imunitar pentru apărarea împotriva agenților patogeni.
O cura extraordinar de buna, ce topeste chisturile de pe ovare, ficat, plamani sau rinichi, este cea bazata pe tamaie.
Astfel, in prima saptamana se inghite in fiecare dimineata, pe stomacul gol, un bob de tamaie alba (cat un bob de mazare), invelit in miez de paine (ca sa nu atinga dintii pentru ca poate determina aparitia cariilor).
In urmatoarele trei saptamani se procedeaza la fel, dar numai din doua in doua zile.
In paralel se beau 3-4 pahare cu ceai de traista-ciobanului, inaintea meselor principale si chiar intre mese, in loc de apa. Multa sanatate!