Va confruntati cu oboseala, paloare, dureri de cap sau chiar ameteli si, daca aveti un deficit de fier! Dezvoltand atunci cand aporturile nutritionale sunt scazute in comparatie cu cerintele, aceasta deficienta nutritionala va avea probabil impact asupra functiilor fiziologice, precum si asupra sanatatii. Pentru a intelege mai bine aceasta deficienta, iata simptomele de stiut,

1.Oboseala neobisnuita

Persoanele cu dizabilitati prezinta de obicei oboseala neobisnuita. Corpul, care sufera de deficit de fier, manifestat printr-o cantitate redusa de hemoglobina si, prin urmare, mai putin oxigen, solicita inimii sa transporte mai mult sange bogat in oxigen. Drept urmare, au mai putina energie si, prin urmare, se simt mai obositi.

2.Un ten palid

Pielea palida este clar vizibila cu deficit de fier. Si din motive intemeiate, deoarece hemoglobina responsabila de culoarea rosie a sangelui fiind scazuta, acest lucru duce la pierderea culorii roz sanatoase. Aceasta paloare ar putea afecta intregul corp sau ar putea fi limitata doar la o zona precum fata, gingiile sau interiorul pleoapelor, asa cum s-a mentionat in acest studiu.

3.Respiratie scurta

La fel ca oboseala, respiratia scurta este, de asemenea, cauzata de o cantitate redusa de hemoglobina in organism. Deoarece oxigenul este scazut, rata de respiratie va creste pe masura ce corpul solicita acest lucru. De aici si debutul simptomului dificultatii de respiratie.

4.Dureri de cap si ameteli

Deficitul de fier poate provoca dureri de cap. Acest fenomen a fost observat in special la femei in timpul menstruatiei. Acest lucru s-ar putea explica prin faptul ca aportul redus de hemoglobina din celulele rosii din sange afecteaza creierul, care nu primeste suficient oxigen. De asemenea, pot aparea ameteli si cefalee care afecteaza bunastarea persoanei.

5.Batai neregulate ale inimii

Un alt simptom al deficitului de fier ar fi manifestarea palpitatiilor inimii. Deoarece hemoglobina este scazuta, inima trebuie sa lucreze mai mult pentru a transporta oxigenul in jurul corpului, rezultand batai neregulate ale inimii.

6.Piele uscata si par deteriorat

In caz de anemie feripriva, aceasta ar putea duce la caderea parului.

7.Umflarea si durerea limbii

Mioglobina este o proteina din celulele rosii din sange care ajuta la sustinerea muschilor precum limba. Un nivel scazut de mioglobina ar putea face limba dureroasa si umflata.

8.Sindromul picioarelor nelinistite

Desi simptomele sale nu sunt inca pe deplin intelese, sindromul picioarelor nelinistite induce un somn nelinistit. Cu toate acestea, 25% dintre pacientii care sufera de acest sindrom sunt susceptibili de a avea anemie cu deficit de fier; simptomele se agraveaza cu cresterea deficitului de fier.