Checul pufos cu cacao este prăjitura preferată a copilăriei mele, făcută de mama.
Desertul meu preferat. Prăjitura care îmi amintește de fiecare dată de mama.
Pentru preparare avem nevoie de:
Ingrediente
8 ouă
2 căni zahăr (cană de 250 ml)
2 căni făină
8 linguri ulei
8 linguri lapte
2 plicuri zahăr vanilat
o linguriţă praf de copt
coajă rasă de lămâie
50 g stafide
2 linguri cacao
un praf de sare
Cum se prepară
Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi batem albuşurile cu un praf de sare până obţinem o spumă tare. Adăugăm treptat zahărul şi zahărul vanilat şi mixam până se topeşte, scrie gustos.ro. Batem gălbenuşurile cu uleiul pus ca la maioneza, adăugăm laptele şi coaja de lămâie. Încorporăm gălbenuşurile în albuşuri, amestecând uşor cu o spatulă de jos în sus.
Adăugăm treptat făina cernută şi amestecată cu praful de copt. Tapetăm două tăvi mari de cozonac cu hârtie de copt, punem compoziţia şi oprim 5-6 linguri în vas, peste care adăugăm cele două linguri cu cacao şi amestecăm până se omogenizează.
Adăugăm compoziţia de cacao astfel obţinută în tăvi peste compoziţia de chec şi facem diferite forme cu furculiţa. Dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru cca 40minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem checul din tăvi şi îl presărăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!