Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară de cartofi umpluți cu carne tocată, care poate fi facută într-un timp scurt și e delicioasă.

Ingrediente:

– 15 cartofi
– 250 g carne tocată
– 1 ceapă
– sare și piper, după gust
– 50 g smântână
– 40 g unt
– sos de roșii, opțional.

Mod de preparare:

1. Curățați cartofii și utilizați un cuțit pentru a le scoate miezul.

2. Fierbeți cartofii în apă cu puțina sare timp de 8-10 minute, astfel încât să fie parțial gătiți.

3. Tăiați mărunt ceapa, amestecați-o cu carnea tocată, apoi adăugați sare și piper, după gust.

4. Umpleți cartofii și aranjați-i într-un bol adânc, astfel încât să puteți turna sos deasupra.

5. Amestecați smântâna cu sare, adăugați puțină apă și unt topit, apoi turnați peste cartofi. Puteți adăuga, de asemenea, sos de roșii pentru un gust mai intens.

6. Gătiți cartofii în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

7. Serviți cartofii umpluți cu verdeață. Vor arăta foarte apetisanți, iar gustul lor este deosebit.

Poftă bună!