Nu cred ca este cineva care nu a mancat in copilarie salam de biscuiti. Sa ne aducem aminte de vremurile trecute, cu deserturi simple dar gustoase si sa preparam un salam de biscuiti delicios.
Există multe rețete pentru acest dulce, însă noi vă prezentăm o reteta foarte aromată și fină. Rezultatul va fi peste așteptări!
Ingrediente:
– 600 g biscuiti,
– 200 g miez de nuca,
– 100 g stafide,
– 300 g rahat,
– 1 borcan dulceata de visine,
– 350 ml apa,
– 250 g zahar,
– 50 g cacao,
– 250 g margarina de post,
– 3 plicuri zahar vanilat,
– 1 esenta rom,
– nuca de cocos pentru rulat.
Mod de preparare:
1. Biscuitii se maruntesc. Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.
2. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.
3. Se pune la fiert apa cu zaharul si cacaoa, pentru 5 minute.
4. Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca pana se topeste margarina.
5. Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele: biscuitii, miezul de nuca, stafidele, rahatul, visinele din dulceata.
6. Se toarna deasupra amestecul de apa cu cacao si margarina, si se amesteca bine.
7. Se lasa 25-30 minute, amestecand din cand in cand, sa se absoarba bine.
8. Pe o folie alimentara, intinsa pe masa, se presara nuca de cocos, apoi se pune compozitia si se preseaza, se da forma cilindrica si se ruleaza cat mai strans in folie.
9. Se pune in frigider pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.
10. Se scoate din folie si se taie felii.
Savurați cu plăcere! Poftă bună!