Helicobacter pylori (H. pylori) este o bacterie foarte frecventa. De fapt, se estimeaza ca 50% din populatia lumii este infectata cu ea, dintre care unii nici macar nu stiu. Aceste bacterii prospera in stomac si tractul digestiv si se ascund in mucus, unde celulele imune nu le pot ajunge.

Pentru a prospera, utilizeaza enzime si substante nutritive din organism, in timp ce spala simultan deseurile si toxinele din sistem. Astfel, acestea afecteaza celulele si mitocondriile, ducand la oboseala cronica si inflamatii.

Simptome ale infectiei

In timp ce persoanele infectate cu H. pylori pot sa nu prezinte niciun simptom, daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome, se recomanda testarea bacteriilor sau parazitilor: greata; sufocare; eructatii frecvente si flatulenta; gastrita; durere abdominala; reflux de acid; probleme ale pielii, cum ar fi acneea si rozaceea; malnutritie care duce la deficiente; ulcere peptice; afectarea celulelor si inflamatia; oboseala; respiratie urat mirositoare; scaun inchis la culoare; numar scazut de celule rosii din sange (anemie); gaz si balonare

Tratamentul conventional H. PYLORI

De obicei, medicii vor prescrie mai multe antibiotice pentru a ucide bacteriile. In majoritatea cazurilor, acestea sunt programate pentru doua saptamani. Pentru unii oameni, antibioticele nu sunt capabile sa omoare complet bacteriile, asa ca vor fi prescrise medicamente mai puternice. S-a dovedit stiintific ca aproximativ 20% dintre pacienti vor avea infectii recurente in ciuda antibioticelor.

Antibiotice naturale pentru combaterea H. PYLORI

Impreuna cu curatarea tractului gastro-intestinal, puteti include oricare dintre urmatoarele alimente pentru a va ajuta sa scapati de bacterii si sa distrugeti orice alti germeni, cum ar fi drojdia, ciupercile si parazitii.

Varza sau broccoli: opreste cresterea H. pylori si reduce riscul de gastrita la persoanele infectate cu bacterii. Este recomandat sa luati 70 grame pe zi timp de doua luni.

Varza verde: au actiuni antibacteriene foarte puternice.

Ulei de cocos: acizii sai distrug membranele celulare ale microbilor si inhiba cresterea si reproducerea acestora.