Ceai pentru vene – bun pentru varice, tromboflebite, ateroscleroză. Acest ceai este foarte bun pentru protejarea venelor, mai ales la persoanele care au probleme.

Sau sunt la risc de varice, tromboflebite, accident vascular cerebral ori ateroscleroză. Venele transportă cel mai prețios lichid din corp: sângele. De aceea este foarte important să avem grijă de ele. Cum? Printr-o dietă și un stil de viață sănătos.

Semne că există o problemă cu venele: Simptomele afecțiunilor vasculare sau circulatorii pot diferi în funcție de diagnostic sau de la o persoană la alta. Cele mai des întâlnite sunt: inflamații, sensibilitate sau durere, vene calde la atingere, senzație de usturime sau mâncărimi. Cele mai afectate sunt de regulă venele de la picioare. Dacă problemele persistă, trebuie să mergeți la medic.

Prevenirea problemelor la nivelul venelor: Mișcarea fizică este esențială pentru sănătatea venelor și a sistemului circulator. Se recomandă evitarea cu orice preț a statului mult timp în picioare sau jos. De asemenea, este important să ne menținem o greutate corporală optimă. Nivelul tensiunii arteriale trebuie să fie în limitele normale.

Ceai pentru protejarea venelor: Cei de la Steaua Divină au scos pe piață un ceai pentru sănătatea venelor. Se numește „Venoprotect” și a fost conceput pe baza unei formule de plante. Plante incluse în ceaiul Venoprotect: măceș, salcie, sulfină, păpădie, troscot și salvie.

Proprietăți: În primul rând, ceaiul Venoprotect are efect vasodilatator. Adică dilata vasele de sânge și îmbunătățește fluxul sanguin. Totodată, tonifică pereții vaselor de sânge. În al doilea rând, ajută la menținerea elasticității lor. Grație efectelor antioxidante, ceaiul protejează vasele de sânge.

Indicații terapeutice: Poate fi folosit ca adjuvant în următoarele afecțiuni venoase: varice; tromboflebită; telangiectazie; accidente vasculare cerebrale (prevenire); ateroscleroză (prevenire); fragilitate capilară

Mod de administrare: În ambele cazurile prezentate mai jos, preparatul trebuie administrat pe stomacul gol pentru a fi eficient:

» Prin macerare la rece. Se pun 3-4 linguri de plante la macerat într-un litru de apă rece. Se lasă 6-8 ore, apoi se strecoară. Se consumă câte 3-4 căni de macerat pe zi, înainte de masă.

» Prin infuzare. Se folosesc aceleași cantități de plante și apă. Doar că se infuzează în apă clocotită timp de 15 minute. Se beau câte 3 căni pe zi. Plantele din acest ceai se macină prin râșnița electrică de cafea. Se ia câte 1 linguriță de pulbere și se ține sub limbă 15 minute. Tratamentul se repetă de 3-4 ori. La final se înghite cu apă.