Dacă vă alimentați în mod constant corpul cu alimente grase, bogate în calorii, alcool, alimente prelucrate intens, veți acumula kilograme în plus, iar digestia dvs. va avea de suferit la un moment dat.

Ca să vă simțiți bine din nou și să pierdeți o parte din aceste kilograme, vă recomandăm o dietă sănătoasă, bazată pe doar două ingrediente naturale și active: Kefir și Sfeclă Roșie. Ele sunt capabile să cureţe într-un timp scurt organismul de toxine.

Dieta cu Kefir și Sfeclă Roșie este o modalitate ușoară de a pierde în greutate fără a vă suprima pofta de mâncare, așa cum fac anumite suplimente alimentare. Această dietă ajută metabolismul și implicit buna desfășurare a digestiei.

Faceți un smoothie

In primele trei zile va trebui să mănânci doar 1,5 litri de Kefir cu conținut scăzut de grăsimi, 1,5 sfeclă fiartă și să bei 2 litri de apă. Apa este foarte importantă, deoarece va elimina toxinele din organism.

Este ideal să puneți totul într-un blender și să creați un smoothie. Cantitatea obținută o împărțiți în aproximativ 6 porții, în fiecare zi.

Din a patra si pana in a saptea zi, puteți adăuga carne, pește sau citrice în meniu.

Dieta dureaza 7 zile si puteti pierde pana la 5 kg. Se mananca de 6 ori pe zi, la intervale regulate, ultima masa nu mai târziu de 2 ore înainte de culcare.

Kefir provine din cuvântul turcesc keif ce înseamnă să te simți bine după ce ai mâncat. Acesta se prepară din laptele oricărui rumegător (capră, oaie, vacă) prin procesul de fermentare. Conține bacterii benefice, drojdie, tiamină, biotină, vitamina B12, calciu, acid folic și vitamina K2.

Proteinele Kefir-ului sunt parțial digerate și pot fi absorbite mai repede de către organism. Ca orice produs lactat, Kefirul este o sursă importantă de minerale precum calciu, magneziu și fosfor.

De secole, kefirului i s-au atribuit puteri de vindecare. Kefirul îmbunătățește digestia lactozei la adulții intoleranți la lactoză, dar are și un rol antifungic și antibacterian. Anumite bacterii din kefir ajută la tratarea colitei prin reglarea răspunsului inflamator al celulelor intestinale.

Vitamina K2 este o vitamină obținută prin fermentare, având un rol-cheie în metabolismul calciului, ajutând depunerea calciului acolo unde trebuie, adică în oase și dinți și evită depunerea pe țesuturile moi și pe artere. De asemenea, se crede că are un efect antitumoral.

Beneficiile sfeclei rosii sunt incontestabile, de aceea ar trebui mai des să o consumi în diferite moduri. Aceasta contine antioxidanti puternici, precum si celuloza si pectina, un tip de fibre alimentare care imbunatatesc functia digestiva și curăță ficatul.

Sfecla roșie mai contine vitaminele B1, B2, B12 si C, minerale esentiale ca magneziu, potasiu, fosfor, cupru, iod si fier, fiind astfel si un remediu bun impotriva anemiei.

Betaina din sfecla este o substanta antiinflamatoare naturala care sprijina sanatatea sistemului cardiovascular. Culoarea rosie specifica se datoreaza antocianinelor, substante care poseda proprietati anticancerigene puternice.

Sfecla combate osteoporoza, stimuleaza circulatia sanguina, regleaza colesterolul si tensiunea arteriala si stimuleaza functia hepatica. Protejeaza vasele sanguine si incetineste procesul de imbatranire.

Dacă suferiți de probleme de sănătate (ficat, stomac, rinichi), consultați un medic inainte de a incepe dieta.