Amestecul de miere, nuci si scortisoara are, pe langa o multime de beneficii si un gust extraordinar de bun, ceea ce il face agreat in primul rand de copii, dar nu numai.

Acest medicament, caruia i s-a atribuit de-a lungul vremii, pe buna dreptate, denumirea de elixir, are beneficii pentru foarte multe afectiuni, insa, dintre cele mai remarcabile efecte, mentionam, intarirea sistemului imunitar, care este cauza principala a celor mai multe boli. Desi, fiecare dintre cele trei ingrediente are efecte benefice si separat, in combinatia propusa efectele lor se cumuleaza si actioneaza sinergic, amplificand astfel procesul vindecator.

Iata, asadar, mai jos, care sunt dintre cele mai notabile efecte pe care combinatia de miere cu nuca si scortisoara le are asupra organismului.

– Asa cum am spus si mai devreme, in capul listei este intarirea sistemului imunitar; apoi

– Previne si trateaza afectiunile inimii

– Stimuleaza memoria si sporeste procesul de invatare

– Energizeaza organismul si reduce oboseala

– Contribuie la scaderea colesterolului

– Consumat dimineata pe stomacul gol, este emolient si binefacator in gastrita si ulcer

Se administreaza intre 1-3 lingurite de amestec pe zi

Poate fi consumat si de copii, scolari mai ales, pentru a le usura procesul de invatare, sau studentilor, in timpul examenelor. De asemenea, se poate da, anemicilor, batranilor si celor slabiti fizic sau surmenati intelectual.

Mod de preparare

Pentru 200 gr. miez de nuca macinat, avem nevoie de 400 gr. miere de albine si 3-4 lingurite de scortisoara pudra.

Miezul de nuca se macina si se amesteca, pe rand, mai intai cu scortisoara, apoi cu mierea pana cand se omogenizeaza. In cazul in care mierea nu mai este lichida, si a intrat in procesul de zaharisire, se pune la bain marine pentru a o readuce la forma lichida si pentru a fi mai usor de amestecat.

Amestecul obtinut se pune in borcan cu ajutorul unei linguri si se pastreaza la racoare pe parcursul administrarii lui.

Multa sanatate!