Ca orice alt organ din corpul nostru, glanda tiroidă depinde de un aport regulat de substanțe nutritive de care are nevoie pentru a funcționa corect.

Gălbenușul este o bună sursă a celor mai importanți trei nutrienți pentru glanda tiroidă.

Tirozină
Acesta este un aminoacid care este absorbit de proteinele alimentare și produs în organism de un alt aminoacid, fenilalanina. Tirozina este o formulă pentru buna dispoziție, elimină anxietatea și frica și ajută la combaterea stresului. Două ouă de pui conțin 0,5 g de tirozină și 0,7 g de fenilalanină.

Iod
Deficitul de iod rămâne una dintre principalele cauze ale afectării dezvoltării creierului la copii. Fiecare dintre noi trebuie să obțină suficient iod pe tot parcursul vieții pentru ca glanda tiroidă să producă hormoni. Un gălbenuș oferă organismului 8% din norma zilnică de iod.

Seleniu
Aproximativ 90% din hormonii secretati de glanda tiroidă constau din T4, care este transformat în hormonul activ T3. Acest lucru se datorează enzimelor dependente de seleniu.

În același timp, seleniul poate activa hormonul din T3 și îl poate dezactiva înapoi la T4. De aceea, seleniul este atât de important pentru reglarea hormonilor tiroidieni.

Un ou va oferi corpului dumneavoastră 16 micrograme de seleniu, ceea ce reprezintă 29% din doza zilnică recomandată.

După cum știți, stresul provoacă disfuncționalitatea glandei tiroide. Tratamentul cu ouă este un mod neobișnuit, dar eficient de a depăși afecțiunile.

Rețineți, de asemenea, că acest organ are o relație complexă cu alte glande și procese biochimice. Un dezechilibru în orice parte a sistemului poate afecta întregul sistem.

Prin urmare, tratamentul trebuie adaptat la o cauză specifică.