Un măr și frunze de dafin.

Două ingrediente care sunt utilizate în mod obișnuit în bucătărie și nici nu avem idee câtă putere de vindecare au împreună.

Frunza de dafin este folosită în principal pentru condimentarea diferitelor sosuri și supe, dar poate face mult mai mult. În combinație cu un măr, aceasta îmbunătățește vederea, reduce inflamația și ameliorează durerea.

Consumul regulat al acestei băuturi reduce inflamația articulațiilor, reglează circulația sângelui, ajută la migrene. Întărește sistemul imunitar și ajută la combaterea bolilor respiratorii.

Mărul conține antioxidanți cu efect antiinflamator și această băutură este, de asemenea, bogată în vitamina C, deci este excelentă și pentru gripă și răceli.

Datorită fibrei pectine solubile, care se găsește în piele, reduce foarte eficient colesterolul rău. Prin urmare, mărul nu trebuie decojit.

Consumul acestei băuturi îți va întări și inima. Frunzele de dafin ajută la combaterea bolilor de inimă, reduc stresul și tensiunea arterială.

Un studiu realizat de Universitatea de Științe Medicale din Iran a constatat că frunzele de dafin ajută la reducerea grăsimii corporale și la vindecarea pietrelor la rinichi.

Această băutură este potrivită și pentru diabetici și ca prevenire împotriva diabetului, deoarece reglează nivelul zahărului din sânge.

Un alt avantaj al acestei băuturi este că încetinește îmbătrânirea celulelor. Este foarte benefic pentru astm, bronhiile inflamate și, de asemenea, îmbunătățește funcția creierului.

Prepararea băuturii
Folosiți întotdeauna frunze de dafin uscate, deoarece frunzele proaspete pot fi toxice.

Avem nevoie de:
3 frunze de dafin,
1 măr,
1 litru de apă;
opțional: scorțișoară și miere.

Mod de preparare:
1. Spălați mărul bine. Apoi îl tăiem în 4 părți și îndepărtăm nucleolii. Tăiați în bucăți mai mici.

2. Se toarnă 1 litru de apă într-o oală și se lasă să fiarbă. Apoi adăugați frunza de dafin, scorțișoară și lăsați timp de 5 minute.

3. Adăugați apoi mărul, opriți aragazul și lăsați-l la infuzat timp de 10 minute.

4. La final, se strecoară băutura printr-o sită, se adaugă miere și se bea dimineața pe stomacul gol sau seara înainte de culcare.

Această băutură se consumă timp de 2 săptămâni, după care trebuie să faceți o pauză.

Multă sănătate!