Iată o metodă eficientă de păstrare a verdețurilor rămase după gătit. Așa poți menține prospețimea ierburilor pe parcursul a două săptămâni sau chiar mai mult.
Spală verdeața sub jetul de apă rece.
Apoi cercetați-o cu atenție și îndepărtați frunzele îngălbenite și tulpinile lezate.
Ia două sau mai multe pahare/borcane înalte (câte unul pentru fiecare tip de verdeață) și toarnă câte 20-30 ml de apă în fiecare dintre ele. Introduceți ierburile în ele.
Acoperă fiecare tip de verdeață cu câte o pungă de plastic.
Păstrează verdețurile la frigider.
O dată la 2-3 zile verifică dacă a mai rămas apă în pahare sau borcane.
Dacă lipsește apa, adaugă alta proaspătă.
Folosind această metodă, poți să păstrezi nu numai mărarul și pătrunjelul, ci și orice alt tip de verdeață.
Excepție: busuiocul, care își pierde aroma când este păstrat la frigider.