Ingrediente faguri

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 120 ml lapte
  • 7 g praf de copt (sau amoniac; eu am pus praf de copt)
  • 400 g faina alba
  • 200 g zahar
  • putina sare

Ingrediente crema de lamaie 

  • 450 ml lapte
  • 50 g amidon allimentar
  • 175 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • zeama de la o lamaie
  • un  plic zahar vanilinat
  • 50 g unt
  • un varf cutit sare

faguri-cu-crema-de-lamaie-5

Mod de preparare Faguri cu crema de lamaie

Mixeaza intr-un bol ouale impreuna cu putina sare, pana cand devin spumoase.

Adauga zaharul si mixeaza in continuare, la viteza mare, pana cand amestecul devine cremos, zaharul s-a diluat si ouale si-au dublat volumul.

Adauga apoi, pe rand, uleiul, laptele, mixand usor, iar la final faina cernuta impreuna cu praful de copt. Mixati usor cateva secunde pana la omogenizarea aluatului pentru faguri.

  • In reteta erau 450 g faina alba dar eu stiu ca faina folosita de mine are putere mare de absorbtie si am pus din start doar 400 g,
  • Compozitia trebuie sa aiba consistenta ca si cea de chec, asa ca daca vedeti ca e prea moale, mai puneti si celelalte 50 g; in caz contrar lasati asa ca mine, 400 g.

Pregateste forma sau aparatul pentru faguri – in functie de ce ai.

Infierbant-o bine si pensuleaza-o apoi cu ulei.

Ia din compozitie cu lingurita si pune in forma. Lasa cateva secunde (2-3), inchide capacul formei si coace fagurii uniform, pe ambele parti, la foc mic spre mediu, pana cand ii rumenesti usor.

Asa cum am zis, depinde in ce ii coaceti, forma, aparat. La primele ture o sa va lamuriti exact cat de multa compozitie trebuie sa puneti, daca este necesar sa fie mai groasa sau mai subtire si care e timpul optim pentru coacere, incat sa obtineti fagurii perfecti.

La final ii grupati in perechi, ca la gradinita :)), doi cate doi, in functie de dimensiunile obtinute.

Faguri cu crema de lamaie

Pregatiti crema de lamaie

Pot sa va spun ca e o crema absolut delicioasa!!!

Puneti intr-o cratita termorezistenta zaharul, sarea si amidonul. Incepeti sa adaugati, putin cate putin, laptele, amestecand cu un tel.

Puneti cratita pe foc amestecand usor, continuu si lasati pana cand amestecul se ingroasa bine.

Opriti focul, adaugati untul si omogenizati. Acoperiti ccu folie alimentara si lasati sa se raceasca.

  • Eu, pentru a grabi prepararea cremei, mut vasul in chiuveta in care am pus apa foarte rece si amestec usor, cand si cand, pana la racire.

Toarna crema intr-un bol inalt, pune si zeama de lamaie si cele 250 g mascarpone.

Mixeaza intai la viteza mica, sa „desfac” crema si branza apoi mareste viteza si mixeaza pana cand crema e pufoasa, ferma, foarte bine legata.

Intr-un pos cu dui stelat pune din crema si spriteaza pe jumatate din cantitatea de faguri, apoi lipeste pe fiecare fagurii ramasi.

Pastrati fagurii cu crema de lamaie la rece, pana la servire.