Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Cu lapte, zahăr, diverse arome sau simplă, poți consuma cafea în foarte multe feluri. Ei bine, nu știm dacă te-ai gândit până acum, dar poți obține o cafea cu adevărat aparte dacă adaugi o linguriță de scorțișoară.

Scorțișoara nu va modifica gustul cafelei, ci o va face puțin mai dulce, fără să mai fie nevoie de un adaos de zahăr. În acest fel vei putea evita efectele dăunătoare ale zahărului și te vei bucura totodată de un gust dulce, așa cum îți place.

Indiferent dacă folosesti scorțișoară pudră sau un băț de scorțișoară pe care îl lași în ceașca de cafea, ambele metode o vor îndulci.

Ca și alte condimente, scorțișoara conține vitamine și minerale în cantități ridicate. O linguriță de scorțișoară conține 2 grame de fibre, dar și mangan, calciu, fier și vitamina K.

Pe lângă gustul său aromat și reconfortant, cafeaua cu scorțișoară oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

1. Crește nivelul de antioxidanți

Scorțișoara conține o cantitate foarte mare de antioxidanți, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. S-a constatat că într-o linguriță de scorțișoară există aceeași cantitate de antioxidanți ca într-o jumătate de cană de afine.

2. Reglează nivelul de zahăr din sânge

Scorțișoara conține compuși care pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este benefic în prevenirea și gestionarea diabetului de tip 2. Adăugarea scorțișoarei la cafea poate ajuta la menținerea stabilității glicemiei.

3. Ajută creierul să funcționeze mai bine

Așa cum cofeina din cafea energizează organismul, scorțișoara îmbunătățește funcția de procesare cognitivă încă de la primele ore ale dimineții. Prin urmare, consumul de scorțișoară este benefic, deoarece crește nivelul de concentrare și de atenție în general.

4. Reduce simptomele de răceală

Pentru a calma anumite simptome ale răcelii, cum ar fi durerile de gât, băuturile calde sunt ideale. Scorțișoara adăugată în cafea nu numai că atenuează durerea, ci și deschide și curăță sinusurile.

De asemenea, poate reduce producția de mucus, deci ar fi indicat să pui o linguriță de scorțișoară în cafea în fiecare dimineață și vei vedea cum începi să te simți mai bine.

5. Susține sănătatea inimii

Consumul de scorțișoară scade riscul de apariție a bolilor de inimă cu până la 30%. Acest lucru este posibil prin scăderea nivelului de trigliceride dăunătoare, care pot duce la blocarea arterelor, dar și la alte probleme de sănătate.

6. Întăreşte imunitatea

Scorțișoara conține compuși cu proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea infecțiilor.

7. Accelerează procesul de slăbire

Cofeina și scorțișoara sunt mari luptători împotriva depozitelor de grăsime. Puterea lor constă în stimularea metabolismului, susținând digestia corectă și descompunerea mai rapidă a depozitelor de grăsime.

Savurați cafeaua cu scorțișoară și bucurați-vă de gustul său minunat și de beneficiile pentru sănătate!

S-aveți poftă!