Baia si bucataria necesita cel mai mult timp pentru curatenie. Cele doua incaperi se murdaresc cel mai repede, deci, e nevoie de o atentie mult mai mare pentru a evita raspandirea bacteriilor in restul casei. Stim foarte bine ca aceste bacteri pot cauza probleme de sanatate.

Electrocasnicele si tacamarile se curata cu usurinta, pentru ca mizeria este vizibila. Nu la fel stau lururile cand vorbim despre grasimea de pe dulapurile din bucatarie.

Aceasta grasime se poate depune fara sa ne dam seama. Ar trebui sa ne facem un obicei din a spala si dezinfecta saptamanal aceste dulapuri.

De multe ori apa si detergentul nu rezolva problema. Iata ca mai trebuie adaugat un ingredient.

In comert exista multe solutii pe care scrie ca elimina in totalitate grasimea, dar pretul poate fi foarte mare. Noi va propunem un ingredient ieftin pe care sa-l adaugati alaturi de detergent.

Cum scapi usor de grasimea de pe dulapuri

Pentru a prepara aceasta solutie ai nevoie de doar trei ingrediente: bicarbonat de sodiu, detergent de vase si apa. Se adauga intr-un castron(bol) o lingura de bicarbonat de sodiu, o jumatate de lingura de detergent de vase si o jumatate de lingura de apa.

Amesteca toate ingredientele pana obtii o pasta pe care sa o aplici, cu ajutorul unei lavete, pe zonele unde exista pete de grasime. Freaca suprafata folosind miscari circulare, dar nu inainte sa testezi aceasta solutia, penru a te asigura ca nu va afecta piesele de mobilier.

Aceasta solutie o poti folosi pentru mai multe zone din casa care sunt mai greu de curatat (in baie, de exemplu).