Dacă te-ai săturat de piureul de cartofi, încearcă această rețetă. Să nu te sperii de ideea de a face sufleu. Nu este deloc complicat. Va rezulta un preparat foarte gustos, ce poate fi servit atât simplu dar și ca o garnitură lângă cărniță. Sper să vă fie pe plac!

Ingrediente:

– 8 cartofi,
– 1 linguriță unt,
– 3 ouă,
– 4 linguri smântână,
– 150 gr cașcaval,
– 1 lingură ulei,
– 1/2 legătură mărar verde,
– sare,
– piper.

Mod de preparare:

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu sare si unt.

Din momentul in care incep sa fiarba, ii lasam circa 20 de minute pe foc, apoi ii scurgem.

Galbenusurile le mixam cu un praf de sare, piper, smantana si apoi adaugam mararul verde tocat marunt.

Separat batem albusurile spuma, le incorporam peste galbenusuri cu o paleta de silicon, cu miscari de sus in jos.

Peste acest amestec incorporam cartofii. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ungem un vas ceramic cu ulei, punem jumatate din amestecul de cartofi, un strat de cascaval ras, restul de cartofi si deasupra iar cascaval.

Introducem sufleul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos.

Cand este gata, il scoatem sa se racoreasca putin, apoi putem servi. Pofta buna!