Durează numai 15 minute să o prepari și e fără coacere – Tiramisu cu coacăze!

Una dintre cele mai iubite si mai usor de facut prajituri din lume are si o varianta …mai de vara, ca sa ii spunem asa.

Cu un gust dulce – acrisor perfect echilibrat, tiramisul cu coacaze este desertul racoros si extrem de gustos care te scoate din incurcatura atunci cand vrei sa pregatesti un desert perfect intr-un timp foarte scurt.

Ingrediente:

– 500 g piscoturi,
– 400 g coacaze,
– 250 ml smantana pentru frisca (cat mai grasa posibil),
– 250 g mascarpone (la temperatura camerei),

– 3 linguri de zahar,
– 2 fiole esenta de vanilie,
– 1 fiola esenta de lamaie,
– 350 ml limonada (zeama de la o lamaie + 3 lingurite de zahar vanilat+ 280 ml apa calduta).

Mod de preparare:

1. Intr-un bol pune coacazele, presara 1 lingura de zahar peste ele si zdrobeste-le usor.

2. Bate smantana, restul de zahar si vanilia cu un mixer, pana obtii o spuma tare si omogena.

3. Adauga treptat mascarpone si amesteca, crescand incet viteza, pana la omogenizare (nu bate prea mult timp, risti sa se taie).

4. Incorporeaza, incet, cu miscari largi si cu ajutorul unei spatule, coacazele. Nu le pune pe toate, pastreaza cateva fructe si sirop lasat de ele pentru a decora la final.

5. Stoarce lamaia, amestec-o cu zaharul vanilat si esenta de lamaie si dilueaza cu apa calduta pentru a obtine limonada.

6. Inmoaie piscoturile, pe rand, in limonada si pune-le pe fundul tavii.

7. Pune jumatate din crema obtinuta peste ele, apoi inca un strat de piscoturi inmuiate in limonada.

8. Intinde si restul de crema deasupra si decoreaza cu restul de fructe in suc propriu pastrate mai devreme.

9. Se da la rece intre 20 de minute si 3 ore.

Savurați-i aroma și gustul! Poftă bună alături de cei dragi!