Ai fire albe, parul uscat, lipsit de stralucire si varfurile despicate? Avem un pont pentru tine! Uita de samponul din comert pentru curatare si foloseste un tratament cu cafea. Cafeaua are puteri magice in lupta cu firele de par albe.

E important de ştiut că nu vei scăpa definitiv de firele albe cu ajutorul acestui tratament, însă cafeaua le va da o nuanţă de şaten deschis, iar ele vor fi practic camuflate.

Acest tratament pe bază de cafea poate fi folosit de oricine, indiferent de nuanţa părului, pentru că şatenul rezultat se va potrivi şi la blond, roşcat sau brunet.

Uite cum se prepară tratamentul pe bază de cafea pentru firele albe

Primul pas este să prepari un ibric de cafea tare (aproximativ 300-400 ml.). Las-o să ajungă la temperatura camerei, apoi spală-ţi părul ca de obicei cu şampon şi balsam.

Pe părul umed, după ce te-ai spălat, aplică cu grijă cafeaua şi masează părul între palme. Repetă procedura până când foloseşti toată cafeaua. Apoi stoarce uşor părul şi prinde-l cu un prosop. Aşteaptă 20-30 de minute şi clăteşte-te cu apă.

Te poţi spăla pe cap cu cafea o dată pe săptămână, iar în scurt timp firele tale albe vor deveni cafenii.

BONUS:

Masca impotriva caderii parului

Daca ai probleme cu parul si observi ca pierzi din ce in ce mai multe fire pe zi ce trece, poate ar fi momentul sa actionezi. Insa inainte de a da banii pe fel de fel de solutii si tratamente chimice, poate ar fi bine sa incerci trucul de mai jos.

Nu ai nevoie decat de:

– 1 lingura de miere,
– 1 galbenus de ou crud,
– 2 linguri de ulei de ricin.

Prepararea este foarte simpla:

Amesteca bine ingredientele de mai sus intr-un bol, dupa care aplica pasta rezultata pe toata lungimea firelor de par, insistand si la radacina. Ulterior, curata parul cu sampon si balsam, asa cum faci de obicei.

Repeta tratamentul o data pe saptamana, timp de 2 luni. Vei observa ca podoaba capilara va fi mai deasa.