Dacă cineva dintre membrii familiei mele începe să tușească, eu nu cumpăr niciodată medicamente de la farmacie, dar îi tratez așa:

Iau cateva frunze de varză și le pun într-un vas cu apă clocotită. Aștept câteva minute, până când frunzele se încălzesc și se înmoaie.

Scot o frunză din apă și o ung cu miere pe o parte, apoi o așez pe piept, astfel încât partea cu miere să se lipească de piele.

Pun deasupra o folie de plastic și înfășor cu un prosop, sau un tricou strîmt, care ține frunza bine toată noaptea.

Dacă tusea este puternică, folosesc două frunze de varză: una pe piept și una pe spate.

Procedura se efectuează seara, înainte de culcare, timp de 5-7 nopți.

Către dimineață, din frunza de varză nu rămîne aproape nimic. Aceasta se absoarbe în piele împreună cu mierea, avînd un efect curativ.

Căldura, dar și ingredientele active care se găsesc în miere și în varză ajută la combaterea tusei și eliminarea inflamației.

Dacă nu ai miere în casă, poți aplica doar o compresă cu frunză de varză. Te va ajuta! În loc de miere, poți utiliza și ulei de ricin cald.

Acest remediu este cel mai eficient la debutul bolii, când virușii și bacteriile nu s-au răspândit încă în întregul corp și substanțele toxice nu s-au acumulat în sânge.

Un astfel de remediu nu numai că ameliorează severitatea simptomelor, reduce frecvența și intensitatea tusei, dar afectează și cauzele deteriorarii sistemului respirator, împiedică dezvoltarea bolii și îmbunătățește starea organismului în ansamblu.

Multă sănătate!