Checul cu mere, fără făină și fără zahăr, este desertul ideal pentru diabetici, pentru cei cu boală celiacă sau pentru cei care își doresc un desert sănătos fără prea multe calorii.

Iată cum se prepară checul cu mere, fără făină și fără zahăr! Este absolut delicios și mult mai sănătos decât cel clasic.

Ingrediente:
– 1 ou,
– 70 g fulgi de ovăz,
-1 măr,
– 2 linguri ulei,
– 1/2 linguriță de scorțișoară,
– 2 lingurițe de îndulcitor (stevia/sucraloză),
-1 linguriță de praf de copt,
– sare,
– bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare:
1. Oul se bate cu o furculiță. Se adaugă uleiul și se continuă amestecarea. Apoi adăugăm scorțișoara și îndulcitorul.

2. Într-un castron se amestecă fulgii de ovăz cu praful de copt și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Totul se adaugă peste amestecul de ou.

3. Mărul se spală și se scoate căsuța cu semințe. Se taie cubulețe și se adaugă peste restul ingredientelor. Se amestecă.

4. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Amestecul de chec se toarnă într-o formă de chec.

5. Checul cu mere fără făină și fără zahăr se gătește timp de 25 minute, având grijă a nu se deschide ușa cuptorului în primele 20 de minute.

6. Desertul este gata când trece proba scobitorii. A nu se scoate checul din formă înainte ca el să se fi răcit.

Savurați-i aroma și gustul! Poftă bună alături de cei dragi!