Aceasta maioneza se potriveste cu diverse feluri de mancare.

Pentru gatit, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

– galbenus de ou crud, 1 bucata;

-galbenus de ou fiert, 1 bucata;

– suc de lamaie, 1,5 lingurite;

– ulei de floarea soarelui, 300 ml;

– sare, 0,5 lingurite;

– zahar, 1 lingurita;

– mustar, 2 lingurite.

Procesul de gatit:

Amestecul va fi realizat de catre un mixer pentru ca este mai rapid. Daca nu aveti unul, eu folosesc de multe ori o lingura de lemn.

Puneti galbenusurile intr-un castron de blender, adaugati sare, zahar, mustar si suc de lamaie.

Bate masa pana creste in volum si in culoarea deschisa.

Turnati ulei vegetal intr-un fir subtire ( nu il puneti pe tot o data pentru ca este posibil sa se taie).

Grosimea maionezei va fi excelenta.

Transferati intr-un borcan de sticla curat si uscat, inchideti capacul si pastrati-l in frigider pentru cateva zile.

O alta reteta pentru maioneza:

Rețetă maioneză de casă. Ingrediente:

2 gălbenușuri mari de ouă

1/2 linguriță sare

2 linguri apă foarte rece

1 linguriță muștar

2 linguri zeamă de lămâie

*** 350 ml ulei DE LA FRIGIDER

Rețetă maioneză de casă. Mod de preparare:

Cea mai bună, cea mai rapidă și cea mai sănătoasă variantă de maioneză posibilă, aceasta este. Nu mai este nevoie să o cumperi gata făcută și plină de conservanți când o poți face în numai 3 minute din ingrediente și cu ustensile pe care cu siguranță le ai deja în casă. După pașii simpli de mai jos și ținând cont de truc-ul/ pontul menționat

Rețetă maioneză de casă. Din cantitățile date îți ies aproximativ 200-250 g maioneză.

Într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată, adaugă toate ingredientele (în afară de ulei). Combină-le 5-10 secunde.

Rețetă maioneză de casă.În timp ce mixarea continuă, toarnă (treptat și încet de tot) uleiul rece (ăsta e secretul reușitei, dacă vrei să îți iasă rapid și să nu se taie maioneza!). Ar trebui să dureze cam un minut până când se încorporează cu totul.

Când se încorporează uleiul în amestec, ar trebui să obții o cremă consistentă, densă, gălbui-pai. Gustă și asezonează.