Taie cățeii de usturoi în jumătate, pentru ca proprietățile lor să se îmbine în mod eficient cu cele ale mierii. Ambele ingrediente trebuie să fie organice pentru a te bucura de toate beneficiile oferite.

Acest tratament cu miere și usturoi reprezintă o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți sănătatea ficatului. Este un antibiotic natural, bogat în vitamine și antioxidanți, ambele ajutând la regenerarea și detoxifierea ficatului.

Este important să folosești o miere cât mai pură și ecologică. Dacă ai îndoieli cu privire la mierea pe care o ai deja acasă, este mai bine să nu o consumi, întrucât îți poate face mai mult rău decât bine.

Acest tratament simplă, dar uimitoare de usturoi și miere de albine creează un echilibru intern care purifică întregul organism și întărește sistemul imunitar.

Nu este nevoie să consumi decât o lingură pe zi din acest tratament pentru a vedea rezultatele în numai o săptămână.

Tratament cu miere și usturoi pentru ficat

Un lucru important de reținut este faptul că sănătatea ficatului joacă un rol important în bunăstarea ta zilnică. Obiceiurile dăunătoare, cum ar fi fumatul, o dietă nesănătoasă și sedentarismul afectează în mod negativ acest organ.

Poate în anumite zile îți simți corpul umflat, ești lipsit/ă de energie, ai un gust rău în gură sau simți că ai o digestie foarte greoaie. Care sunt cauzele acestor manifestări?

De obicei, aceste simptome indică faptul că ficatul tău este plin de toxine și nu poate să le elimine în mod eficient. Dar, înainte de a fugi la farmacie, este mai bine să te prezinți la medic și să-ți îmbunătățești dieta alimentară.

Un ficat sănătos stimulează circulația corespunzătoare a sângelui. În plus, acesta elimină toxinele care se acumulează în corp de-a lungul timpului.
Pentru a sprijini această detoxifiere naturală, este necesar să consumi multe lichide.
Ficatul are nevoie și de cantități considerabile de vitamina C. Acești antioxidanți ajută la regenerarea țesuturilor și la optimizarea funcțiilor hepatice.
Pentru a avea un ficat sănătos, adoptă o dietă naturală, fără alimente procesate și ingrediente precum făina și zahărul.
Mierea și usturoiul sunt două opțiuni minunate care ajută la buna funcționare a ficatului. Îți explicăm mai jos cum acționează cele două ingrediente.

Beneficiile tratamentului cu miere ecologica pentru ficat

Mierea de albine este un aliment foarte sănătos. Este bogată în glucoză, minerale, antioxidanți și vitamine, fiind una dintre cele mai bune alegeri pentru a-ți menține ficatul sănătos.

Printre altele, mierea este un antibiotic natural care combate inflamațiile. Acest beneficiu se datorează prezenței unui compus numit inhibină, o substanță cu proprietăți antimicrobiene.
Cea mai bună miere pentru sănătatea ficatului este cea obținută din flori de rozmarin. Glucoza se absoarbe foarte ușor și este transformată imediat în energie. În acest fel, ficatul nu este suprasolicitat și nu este necesară o cantitate mare de glicogen.
Mierea este un agent detoxifiant natural care întărește țesuturile hepatice și stimulează regenerarea ficatului în cazul persoanelor care suferă de steatoză hepatică (ficat gras).
Însă este necesar să repetăm că mierea pe care o alegi trebuie să fie pură și ecologică.

Beneficiile usturoiului pentru sănătatea ficatului

Usturoiul conține un compus numit alicină, un puternic antioxidant, antibiotic și antifungic – toate aceste proprietăți fiind extrem de benefice pentru ficat.

Multe persoane obișnuiesc să consume usturoi simplu pe stomacul gol. Dacă ai încercat acest remediu și ți-a provocat neplăceri sau o respirație urât mirositoare foarte deranjantă, poți să optezi pentru această combinație simplă și delicioasă de usturoi cu miere.
Usturoiul este un inamic al agenților patogeni care atacă ficatul, ajutând de asemenea la eliminarea toxinelor ajunse la un nivel foarte ridicat.
Metaboliții, aminoacizii și proteinele din compoziția sa întăresc ficatul, îmbunătățesc digestia și scad nivelul de colesterol rău (LDL).

Cum să prepari tratament cu miere și usturoi

Ai nevoie de:
1 sticlă sau un borcan de sticlă
1 căpățână de usturoi
O cantitate suficientă de miere pentru a umple recipientul de sticlă ales

Mod de preparare

Curăță cățeii de usturoi. Taie-i în jumătate folosind un cuțit ascuțit. În acest fel beneficiile terapeutice ale usturoiului vor fi absorbite în miere.
Pasul următor este foarte ușor. Adaugă cățeii de usturoi în recipientul de sticlă și toarnă încet mierea pe deasupra.
Ai grijă să nu se formeze bule și să acoperi în totalitate usturoiul. Înlătură toate golurile de aer cu o lingură.
Închide etanș recipientul și lasă-l să stea deoparte timp de o săptămână. După încheierea acestui interval, remediul este gata de a fi consumat.
Consumă câte o lingură pe zi din acest tratament cu miere și usturoi și îți vei îmbunătăți sănătatea ficatului și a întregului organism.
Este extrem de eficient!