Iată o salată rapidă și gustoasă din câteva ingrediente. Este o rețetă franțuzească plină de vitamine!
Ingrediente:
– 4 morcovi medii,
– 4 ouă fierte,
– 200 g cașcaval,
– 2 căței de usturoi,
– sare și piper,
– maioneză cu smântână.
Mod de preparare:
1. Curățați morcovii cruzi și dați-i prin răzătoarea mică.
2. Fierbeți ouăle. Lăsați-le să se răcească și dați-le prin răzătoarea mare.
3. Dați și cașcavalul prin răzătoarea mică.
4. Curățați și zdrobiți cei 2 căței de usturoi.
5. Amestecați bine toate ingredientele menționate anterior.
6. Condimentați cu sare și piper și așezați salata într-un bol.
7. La final, asezonați cu maioneză și smântână.
Puneți salata la frigider pentru câteva ore. Salata franțuzească a ieșit foarte gustoasă și delicioasă.
Morcovii sunt foarte bogați în antioxidanți (caroten și betacaroten), vitamine (A, B, C, K), minerale (calciu, potasiu, cupru, mangan, fosfor) și fibre alimentare. Au puține calorii, numai 41 la 100 g, cantitate neglijabilă de grăsimi și colesterol.
Usturoiul este una dintre cele mai puternice „arme” pe care le putem avea pentru susținerea sistemului imunitar. Are capacitatea de a stimula producția naturală de anticorpi din organism și de a combate infecțiile, distrugând sute de tipuri de bacterii și virusuri. Specialiștii îl numesc cel mai puternic antibiotic natural și îi compară deseori efectele cu cele ale penicilinei.
Poftă bună alături de cei dragi!